Ziua Culturii Naționale la Teatrul Municipal Bacovia și cele 4 momente ce merită remarcate

Ziua Culturii Naționale am petrecut-o anul acesta în cea mai importantă instituție de cultură a orașului nostru, Teatrul Municipal Bacovia, asistând la 4 momente ce merită remarcate:

  • 1️⃣ Lansarea oficială a proiectului cultural educațional „Ora de teatru”, un proiect care vine în sprijinul elevilor și al profesorilor din județul Bacău, cu resurse educaționale pentru școala online, și promovează lectura și o implicare activă în viața culturală a unei comunități. Mulțumiri actorilor implicați: Ștefan Alexiu, Bianca Babașa, Minodora Broscoi, Eduard Burghelea, Andreea Darie, Ștefan Huluba, Matei Bogdan, Simona Nica, Vlad Nicolici, Dumitru Rusu, Giuseppe Torboli!
  • 2️⃣ Au fost demarate procedurile pentru achiziționarea fostului Hotel Central, clădire de patrimoniu care necesită reparații urgente pentru a redeveni un simbol al orașului, primarul Lucian Stanciu Viziteu anunțând încă de ieri că în bugetul local de anul acesta va fi prevăzută suma necesară pentru reîntregirea clădirii Teatrului Municipal Bacovia.
  • 3️⃣ Tânăra băcăuancă Ecaterina Lupu a debutat astăzi cu volumul de poezii „Colinde pentru când nu e decembrie”, recitat de Bianca Babașa (actriță a teatrului), Eliza Noemi Judeu (actriță a teatrului și manager), respectiv Gheorghe Popa (actor, dar și manager al Centrului de Cultură „George Apostu”).
  • 4️⃣ A fost preluat în mod faptic salonul de la parter, ocupat abuziv în trecut și cu multe datorii de fostul local Café du Théâtre, astfel încât astăzi să găzduiască dialogurile culturale legate de istoria teatrului din Bacău, invitat fiind profesorul Ioan Dănilă.

La mulți ani creativi în orașul lui Bacovia!

ziua culturii teatru bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *