Ieri, 26 septembrie a fost Ziua Europeana a Limbilor Straine
Dupa cum cred ca stiti, o structura ca Uniunea Europeana presupune o unitate multilingva. Conform ultimelor statistici, exista destul de putine persoane din Romania care vorbesc si stiu si o alta limba decat cea materna.
Elevii Liceului cu Program Sportiv Bacau au marcat aceasta zi care pentru unii este nesemnificativa, printr-o manifestare restransa: un grup de elevi s-au strans intr-o clasa si impreuna cu profesoarele de limbi straine (engleza si franceza) au ascultat melodii in diverse limbi pentru a evidentia diversitatea limbilor vorbite in Europa dupa care s-a tinut un discurs despre dezinteresul tinerilor fata de cultura, in zilele noastre.
Am pentru voi un sondaj la care as vrea sa raspundeti: cate limbi mai stiti inafara de cea materna? Ma refer la o cunoastere ponderata: sa stii sa vorbesti si sa scrii cursiv in limba respectiva.
stiu doar lb.engleza… frumos blogul 😉
„alta limba de cat cea materna” – „de cat” legat 😉
Vorbim de limbi straine si nu stim limba romana 😀
am corectat.
eu stiu doar engleza…..asa k sa pot vb cu alta persoana si sa scriu…mai fac franceza la sc dar nu mi-a placut niciodata …mai mult imi place germana si stiu mai multa germana , doar asa ce-am auzit fara sa-mi predea nimeni
„Înafară” nu există în română. „În afară”, da. Sigur, toată lumea ştie engleză. Problema e că ştim engleza puţin şi prost. Majoritatea românilor, inclusiv „tineretul” ştie cam jumătate de limbă străină. Doar cei ce au fost pe alte meleaguri la muncă (Italia, Spania, etc.) şi au stat ceva timp acolo la slujbe ce presupun comunicarea cu locuitorii acelor ţări pot spune că ştiu o limbă străină. O mare vină pentru necunoaşterea limbilor străine o poartă şi învăţământul. Apoi mai e moda chiulitului şi a ignoranţei. Mai bine dai bani să iei o diplomă!
Parca in DOOMII scria ca este voie cu inafara
Nope, nu e.