Ziua Nationala a Romaniei in Bacau

Miercuri, 1 Decembrie 2010 | Bacau, foto, Pareri personale, stiri | 3 comentarii

1 Decembrie 2010, Ziua Nationala a Romaniei, Bacau, Piata Tricolorului, ora 13:00. Temperatura, undeva in jurul valorii de 0 grade. Vant si ninsoare. In ciuda conditiilor meteo nefavorabile, au fost cateva zeci de persoane care au indurat frigul si au participat la manifestarile din centrul orasului Bacau dedicate sarbatorii romanilor de pretutindeni.

Ma asteptam la aceeasi mancare de peste din anii trecuti, dar m-am inselat. La evenimentul din acest an am avut doua lucruri inedite. Cel putin asa le vad eu.

Unu. Este prima data cand Biserica Ortodoxa a sustinut ceremonialul militar alaturi de Biserica Catolica.

Doi. Cred ca este prima oara dupa mult timp cand Prefectura, Consiliul Judetean si Primaria din Bacau joaca aceeasi hora. Asa s-a intamplat astazi cand Constantin Scripat, Dragos Benea si Dragos Luchian au participat la aceeasi hora. N-am fost atent la reactia cetatenilor din piata, dar momentul cu pricina i-a incalzit pe ziaristi care erau suprinsi si amuzati.

Dupa alocutiunile reprezentantilor principalelor institutii publice a cantat Maria Salaru. Evenimentul s-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare. Prin poze s-ar putea sa vedeti cativa fotografi si reporteri zgribuliti.

3 comentarii la “Ziua Nationala a Romaniei in Bacau”

  1. Tiby 1 Decembrie 2010 at 17:12 Permalink

    Super:)

  2. Admin 1 Decembrie 2010 at 17:14 Permalink

    La multi ani Romania!!!

  3. Anonymous 1 Decembrie 2010 at 17:21 Permalink

    Misto!!:D


Lasa un comentariu