200 de băcăuani au pedalat la Night Ride (foto + video)

Luni, 1 Septembrie 2014 | Bacau, foto | 2 comentarii

Sâmbătă, la lăsarea serii, peste 200 de bicicliști și skateri au răspuns chemării grupului de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete. Night Ride a fost o plimbare liniștită de seară, care a umplut de role și biciclete trotuarele din centrul Bacăului, spre surprinderea trecătorilor.

“Wow, nu știam că sunt atât de mulți bicicliști în Bacău!”. E fraza care s-a regăsit pe buzele cetățenilor care au ieșit sâmbătă seara la plimbare atât în Centru, cât și în Parcul Cancicov. Nu degeaba am pus-o sâmbătă seara la această ora. Prin evenimentele noastre (Marșul bicicletelor, Night Ride), încercăm două chestii:

 • să promovăm mersul pe bicicletă printre băcăuani (o alternativă normală, mult mai sănătoasă și puțin costisitoare ce este folosită de tot mai multe persoane în ultima perioadă);
 • să arătăm autorităților că este nevoie de piste pentru biciclete în Bacău.

Sunt lucruri pe care le-am declarat și la 1 TV Bacău, care a avut amabilitatea de a ne promova demersul.

Am plecat din centru (Luceafărul), am făcut o tură în Parcul Cancicov, după care traseul inițial a fost “deturnat”. Plănuiam să ne întoarcem înapoi în centru, dar a intrat pe fir Poliția Rutieră, direcționând coloana spre Tic-Tac. A fost bine și așa. Am mers apoi spre Gară, punctul final al traseului fiind cel inițial, și anume Podul Mărgineni, locul în care va fi inaugurată la toamnă (sperăm noi) prima pistă pentru biciclete din Bacău. Am filmat toată plimbarea cu SJ4000-ul din dotare.

De menționat este diversitatea participanților la Night Ride. E încântător că am văzut mulți oameni aflați la vârsta a doua care și-au adus copiii cu ei, explicându-le ce se întâmplă: că în orașele civilizate există piste pentru biciclete, că lumea trebuie educată, că mersul pe bicicletă nu e ceva rușinos etc.

La cererea participanților, pe viitor veți vedea mai multe evenimente marca Băcăuanii vor piste pentru biciclete. De asemenea, continuăm demersurile oficiale pentru că rolul nostru nu este acela de a arunca vina pe cineva anume, ci de a reprezenta bicicliștii băcăuanii ce vor o infrastructură adecvată în orașul în care încearcă să trăiască.

Mulțumiri partenerilor: Elephant Bike Club, ProBike Group, STEP (Surf The Earth Project), I Love Bacău, plus Bacau.net, Deșteptarea, Inainte.eu și Zile și Nopți pentru promovare. Sper că n-am uitat pe nimeni.

P.S.: Inițiativa tocmai a trecut pragul de 2.000 de susținători pe Facebook. :)

2 comentarii la “200 de băcăuani au pedalat la Night Ride (foto + video)”

 1. Stef 1 Septembrie 2014 at 16:37 Permalink

  Ce melodii ai folosit in videoclip?

  • Kristofer 1 Septembrie 2014 at 16:48 Permalink

   Un fragment din utima mea emisiune, Unity in Diversity #294.

   Concret, pe piese:
   – Solid Stone & Jennifer Rene – Not Enough
   – Martin Merkel feat. Fe Malefiz – Voyager (Vocal Edit)
   – Tiesto feat. Emily Rowed – Say Something (Original Mix)
   – Hazem Beltagui feat. Jennifer Rene – The Wonder (Bjorn Akesson Remix)


Lasa un comentariu