Aberația zilei: Parlamentul se va dizolva singur

Luni, 10 Iunie 2013 | Pareri personale, Politica | 2 comentarii

Conform Mediafax, membrii Comisiei de revizuire a Constituției au adoptat astăzi două amendamente prin care este reglementată dizolvarea Parlamentului. Pe lângă modificarea alineatului 1 al articolului 89, membrii Comisiei au aprobat un nou alineat care, zic eu, ar putea reprezinta într-o oarecare măsură încălcarea principiului separației puterilor în stat.

Noul alineat:

Preşedintele dizolvă Parlamentul dacă o hotărâre în acest sens este adoptată cu votul a două treimi dintre membrii fiecărei Camere.

Asta înseamnă că, în eventualitata în care Guvernul nu primește votul de încredere din partea Parlamentului, președintele nu numai că se consultă cu președinții celor două Camere și reprezentanții formațiunilor parlamentare, ci așteaptă acceptul a două treimi dintre membrii fiecărei Camere pentru a dizolva Parlamentul. Poftim?

De ce e o aberație?
Cu acest alineat, articolul 89 din Constituția României privind dizolvarea Parlamentului devine lipsit de valoare și va exista în legea fundamentală numai de formă.

Ce parlamentar normal ar vota dizolvarea Parlamentului? Ce parlamentar treaz ar vota pentru organizarea unor noi alegeri legislative, după o campanie electorală grea și costisitoare? Ce parlamentar și-ar pune în joc mandatul abia câștigat? Niciunul, vă spun eu.

Sunt curios care sunt argumentele din spatele acestui amendament. Sper ca varianta finală de reviziuire să nu conțină astfel de aberații. Eu abia aștept să merg la vot pentru a vota o Constituție care să reglementeze regiunea ca structura administrativă, de asta chiar avem nevoie, însă nu mă puneți să votez la pachet prevederi fără sens și fără logică, precum cea despre care am discutat mai înainte.

parlamentul romaniei din masina

 

2 comentarii la “Aberația zilei: Parlamentul se va dizolva singur”

  1. ariton v. 10 Iunie 2013 at 18:59 Permalink

    mutl zgomot pentru nimic..

  2. Madalin Blidaru 10 Iunie 2013 at 20:12 Permalink

    Vei merge la vot pentru o lista de aberatii. Vor fi multe acolo.


Lasa un comentariu