Acest “Închideți Amurco Opriți Poluarea” a suflat în tort?

Marti, 5 Februarie 2013 | internet | Comenteaza

Astăzi învățăm mai multe lucruri cu și despre Facebook. Le luăm pe rând. Am în listă un prieten cu un nume tare ciudat. Inchideti Amurco Opriti Poluarea i se zice. Vă rog, nu mă întrebați ce origini are. N-aș ști să vă răspund. De curând, mister sau domnișoara/doamna Închideți Amurco Opriți Poluarea și-a aniversat ziua de naștere.

Primul lucru pe care l-am remarcat este că dintre cei 696 de prieteni pe care îi are pe profil 13 i-au urat la mulți ani. Asta ar trebui să ne dea de gândit. Doar una dintre cele 13 persoane nu a tastat “La mulți ani” din reflex și a adăugat și un timid “opriți poluarea!”. Amuzant mi se pare și faptul că un portal local urează mulți ani unei inițiative. Oameni buni, luați-vă niște pagini!

inchideti amurco opriti poluarea profil facebook

Mai nasol e atunci când Gigel moare și la o următoarea aniversare încasează o tonă mesaje de bine pe perete de genul “să ne trăiești”.

Nemaifiind retoric, o inițiativă civică precum cea pentru închiderea Amurco (pentru care am semnat și eu) are nevoie de o pagină de Facebook, nu de un profil. Astfel, evităm situațiile penibile ca cele exemplificate mai înainte și poate adunăm și niște like-uri pe care le putem converti în discursul nostru în susținători. Doar zic.

Bonus, Cătălin Bejan scrie despre grupurile multe, tâmpite și inutile de pe Facebook. M-a făcut să îmi amintesc că există oameni de presă care fac articole laudative la adresa unor “specialiști în online”. Specialiști pentru că, vezi doamne, trântesc niște grupuri pe Facebook pe care le creează pentru a-i spama pe alții. Maeștri, mă!

grup facebook

De curand, artistul onestean (nr. Eugen Ungureanu) a gasit o modalitate si mai buna de a-si promova activitatea, prin intermediul grupurilor de pe Facebook. A infiintat nu unul, nu 10, nu 50, ci peste 200 de grupuri, multe dintre ele avand cate 10.000 sau 15.000 de membri, ba chiar mai mult. Mai sunt unii oameni invidiosi, care il critica pentru acest lucru, dar cert este ca omul stie sa-si promoveze imaginea, iar pe grupurile lui putea fi promovat la fel de bine si Ziarul de Bacau.

Rândurile de mai sus îi aparțin lui Florin TANASE (Presa Onestilor), fost ziarist la Ziarul de Bacău. Înainte de a pleca/a fi dat afară de la ziar, acesta a scris un măreț articol în care îl lăuda pe artistul care a înființat 200 de grupuri pe Facebook.

Despre spammerii de pe grupuri a scris și Cristi Juverdeanu: “Băga-te-aș eu într-un grup și da-ți-aș link-uri de pe blog!”.

Lasa un comentariu