Consiliul Național al Elevilor și-a ales o nouă conducere (foto + video)

Joi, 6 Februarie 2014 | foto, stiri, Video | 1 comentariu

Zilele acestea mă alfu la Brașov, unde iau parte, în calitate de senior (alumnus) al organizației, la lucrările Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor 2014. După alegerile de aseară din superba Sală festivă a Colegiului Național “Andrei Șaguna”, CNE are o nouă conducere.

Adunarea Generala CNE 2014-74

După discursuri și dezbateri ce s-au întins pe parcursul a câteva ore, cei 45 de membri ai Adunării Generale au decis, prin vot egal, direct, liber și secret, următoarea componență a conducerii Consiliului elevilor:

  • Eduard Mititelu (Botoșani) este noul președinte, preluând ștafeta de la Iulia Flavia Miron;
  • Rareș-Cătălin Birle (Maramureș) duce mai departe munca lui Răzvan Cîndea pe departamentul de organizare internă;
  • Tudor Găitan (Suceava) preia secretariatul extern de la Cristian Gîrneață.

De trecut în revistă este lupta pentru președinție, funcție pentru care au candidat Cleopatra Nestor (București), Ioanis Divoiu (Cluj) și Eduard Mititelu (Botoșani). Deznodământul a fost decis în urma a două tururi, confruntarea finală punându-i față în față pe Ioanis și Eduard.

A fost un scrutin foarte strâns! Eduard Mititelu a câștigat la diferență de un vot (23 vs. 22), sub privirile celor aproximativ 200 de delegați provenind din toate județele țării, dar și ale celor peste 200 de persoane ce au urmărit dezbaterile live pe platforma Wedu.ro.

Adunarea Generală continuă până vineri, 7 februarie, cu ateliere de lucru (vizând Statutul elevului; organizarea internă și resursele umane; relațiile externe și PR; politici educaționale) sesiuni de cunoaștere între participanți, întâlniri administrative, dialoguri între elevi și reprezentanții Ministerului Educației Naționale, dar și cu activități recreative, menite să sporească colaborarea și comunicarea între consiliile județene și regionale ale elevilor.

IMG_5224

La deschiderea oficială au fost prezenți Liviu Pop (președinte al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României), Romeo Moșoiu și Albert Craiu din partea Ministerului Educației Naționale, reprezentanți ai autorităților locale, Veronica Ștefan (președinte Consiliul Tineretului din România) și Dragoș Mihai (președinte ANOSR).

Reușind să reunească peste 200 de reprezentanți ai elevilor din cele 41 de județe ale țării și din București, evenimentul este organizat de către Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor și de către Consiliul Județean al Elevilor Brașov, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi al altor parteneri locali şi naţionali.

Voi reveni cu păreri și alte informații pe marginea a ceea ce se întâmplă zilele acestea la Brașov. Mâine este o zi importantă. Foarte importantă. Deocamdată nu vă spun de ce. 🙂

Fotografiile de mai jos le găsiți și pe Flickr.

1 comentariu la “Consiliul Național al Elevilor și-a ales o nouă conducere (foto + video)”


Lasa un comentariu