Alanya, cocheta si moderna

Luni, 27 Iunie 2011 | foto, Pareri personale | 5 comentarii


La vreo 130-140 de kilometri de Antalya, se afla Alanya, una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul turcesc. Ca suprafata statiunea nu este foarte mare, insa cladirile pe care le vedeti in fotografii gazduiesc nu mai putin de 400 000 de locuitori, plus zeci de mii de turisti din toata Europa si nu numai.

Astazi, pentru ca cerul era innorat si fiind ca m-am plictisit de atata plaja, m-am urcat in masina si am pornit spre Alanya. Nu am facut mai mult de 20 de minute de la Mukarnas Spa Resort pana in locurile pe care le puteti admira in imaginile de mai jos.

In Alanya gasesti absolut orice, la preturi decente. Ma refer atat la mancare, cat si la suveniruri sau haine. Au Burger King, au Starbucks, dar si cluburi care aduc nume precum Tiesto sau Bob Sinclar. Statiunea e plina de adolescenti turci si rusi pusi pe distractie.

Pentru ca nu vreau sa imi petrec sejurul in camera, va las cu un citat de pe Wikipedia in care puteti gasi mai multe informatii despre Alanya. Si, desigur, cu fotografiile.

Alanya este inconjurata de plaje cu nisip fin, care atrag turistii tot atat de mult ca si peisajul urban pitoresc, specific otoman. Foarte frecventate, plajele au pe margini hoteluri si restaurante construite in ultimii ani. Coastele stancoase, impadurite, maresc farmecul peisajului. Grote numeroase se deschid printre stanci, unele impodobite cu stalactite(Damlatas). Spre est de Alanya, plajele sunt mai putin aglomerate si tarmul este franjurat de golfulete minuscule, cu petece de nisip. Orasul, construit in trepte pe coasta muntelui, este presarat cu monumente turcesti: langa port, turnul Kizil Kule(Turnul rosu), datand din 1226, adaposteste un muzeu etnografic. Citadela era aparata de ziduri masive. In satul adiacent Ehmediye se pastreaza un mausoleu din epoca seleucida. Pe varful dealului, castelul din Alanya ofera privelistea grandioasa a orasului si a tarmului stancos.

 

5 comentarii la “Alanya, cocheta si moderna”

 1. Gaby 27 Iunie 2011 at 20:37 Permalink

  wtf. 12 euro pe o pereche de converse 😐 ? si la noi te ajunge si 2 milioane. adica 50 de euro. 😐

  • Kristofer 27 Iunie 2011 at 21:23 Permalink

   astia din imagini nu sunt originali, insa nu sunt foarte diferiti

 2. Alexandra Pintilii 29 Iunie 2011 at 22:05 Permalink

  :X::XX::X

 3. bogdan_alex 4 Iulie 2011 at 21:38 Permalink

  Alanya e inca o statiune relativ noua de pe litoralul turcesc care ofera servicii foarte bune turistilor. In timp ce ei se dezvolta litoralul nostru se prabuseste vazand cu ochii.


Lasa un comentariu