Anticorupţie, fă-te că lucrezi!

Luni, 23 Ianuarie 2012 | Bacau, foto, Pareri personale, Video | Comenteaza

Vineri am participat, la Centrul “American Corner”, la un workshop înscris în proiectul Angajamentul tinerilor împotriva corupţiei. Evenimentul, intitulat sugestiv “Corupţia şi anticorupţia în sistemul juridic. Independenţă şi imparţialitate în justiţie. Factorii de presiune şi conflictele de interes”, a adus-o în faţa câtorva zeci de elevi pe Carmen-Georgiana Lepârdă, consilier al Baroului Bacău.


Chiar dacă sistemul juridic nu prezintă un mare interes pentru mine, recunosc că am fost furat de prezentarea avocatei şi nu m-am plictisit. Că era prea cald şi că la un moment dat avocata a spus ca a dat şi ea “şpagă” la spital, asta e partea a doua. Probabil că şi voi vă întrebaţi de ce ar face un consilier al Baroului Bacău un astfel de derapaj, dar cine ştie? Poate că a dorit să ne câştige, arătând că este sinceră cu noi. Hihi, ăsta nu a rămas micul nostru secret.

Eu nu sunt atât de încrezător în justiţia română, mai ales atunci când vorbim despre anticorupţie. Să fim serioşi! Doamna Lepârdă încerca să ne convingă că au fost prinşi şi condamnaţi vreo doi-trei bibani la nivel naţional, însă le pierduse numele pe drum. În rest a fost interesant. Vă puteţi da seama de acest lucru în filmuleţul de mai jos.

În altă ordine de idei, cred că astfel de activităţi sunt binevenite pentru elevi. Angajamentul tinerilor împotriva corupţiei este un proiect sprijinit de toate instituţiile locale importante, printre ele regăsindu-se şi structura ce reprezintă grupul ţintă, Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău, din ce în ce mai prezent în viaţa publică băcăuană.

Lasa un comentariu