Artiștii români: ne facem de cacao pentru că “asta ne cere publicul”

Joi, 24 Ianuarie 2013 | muzica, Pareri personale | 9 comentarii

Nu toți, însă din ce în mai mulți hartiști de pe la noi încep să îmi jignească inteligența. Vă avertizez din start că acesta este un articol extrem de critic, un post pe care intenționez de multă vreme să îl scriu. Așa nu se mai poate, trebuie să-mi spun oful.

Oameni buni și dragi cititori sau hateri -că și haterii au rolul lor-, de ce s-a manelizat atât de mult muzica dance românească? Zău că prefer o manea decât să aud mizeriile astea pe care directorii de programe le promovează ca niște orbi sau interesați fiind de propriul buzunar. Măcar știu una și bună.

ruby baiat de bani gata versuri 2

Îmi veți spune, fără a sta pe gânduri, că asta cere publicul… și că asta se caută: țigăneală, multe versuri despre bani, romgleză, voci care screm șmecherește cuvintele și mesaje cât mai tălâmbe și caraghioase cu putință. Pe aia cu “Vara nu dorm” hai c-am înțeles-o. Cu greu, dar am digerat-o. Dar ce-aveți, fraților, cu limba română și cu armonia muzicală?

Ruby, Alex Velea, Pacha Man, Puya, Connect-R, sunteți pe fir, da? Numele pe care tocmai le-am ciripit au livrat anul trecut niște hituri. Dacă aș fi în locul acestora, adică dacă deja aș avea ditamai succesul și un nume în spate, nu m-aș (mai) umili în halul în care să ajung să prestez “Sunt un maidanez, rup lesa, nu mă poți dresa“. Sunt sigur că oamenii ăștia, cică muzicanți, ar face bani la nivelul la care se află și fără a compune melodii jenante.

ruby baiat de bani gata versuri 1

Și-acum exemplele. Trei, mari și late:

RUBY feat. Pacha Man – Baiat De Bani Gata

Puya cu Doddy, Posset, Mahia si Alex Velea – Maidanez

Cortes feat. Connect-R – Vedeta mea

Mai e ceva de zis după aceste versuri mirifice? Da, un singur lucru. Moderarea sau dezactivarea comentariilor de către artiști sau casele de discuri la videoclipurile postate pe YouTube spune totul.

Fiți atenți aici. Chiar și cei mai maneliști și cocalari dintre prietenii mei s-au săturat de mediocritățile astea. Le-aș spune piese, da’ după aceea m-aș cam simți vinovat să folosesc același cuvânt în descrierea articolelor pe care le public pe nișa de muzică electronică @ Urban.ro.

posset maidanez

Exemplele de mai sus sunt aleatorii, dar reprezentative. Artiști, directori de programe, publisheri, oameni de pe la casele de discuri, vă rog să realizați în ce punct ați adus muzica românească și să acționați până nu e prea târziu. Muzica dance românească va deveni în ritmul ăsta mai manea decât maneaua.

Ruby, stinge dreacu’ lumina! 

9 comentarii la “Artiștii români: ne facem de cacao pentru că “asta ne cere publicul””

 1. Florin Ruşanu 24 Ianuarie 2013 at 18:28 Permalink

  La prima melodie mi-a curs sânge din urechi, nu mai trec la celelalte…

 2. Sandu 24 Ianuarie 2013 at 18:31 Permalink

  Bine zis. Astia de la Raton, pardon, Roton au distrus alaturi de niste oameni de pe la radiouri muzica romaneasca. Si totul a plecat de la Request 629, locul in care candva mai auzeam muzica dance buna in FM-ul romanesc.

 3. anonim 24 Ianuarie 2013 at 18:32 Permalink

  Aia cu maidanezul e mortala :)))

 4. Alle 24 Ianuarie 2013 at 18:38 Permalink

  Si totusi au sute de mii, chiar milioane in cazul “Maidanez”, de vizualizari pe YouTube. Intrebarea este… doar pentru ca intra lumea sa se amuze sau pentru ca piesele prind? As alege a doua varianta, sunt destui tristi fara gusturi pe lumea asta.

 5. Alex 24 Ianuarie 2013 at 18:40 Permalink

  Eu cand ti-am zis ca Salam e baza… ! :))

 6. Danny 24 Ianuarie 2013 at 19:48 Permalink

  “Muzica” romaneasca e o poveste foarte trista. Eu am impresia ca e un cerc vicios = se asculta pentru ca se pune-n club, se pune-n club pentru ca se asculta si rownd and rownd this shit goes. Eu una m-am rezolvat, refuz cu desavarsire sa merg in cluburi in care se pune muzica d-asta si prietenii mei sunt indeajuns de intregi la cap incat sa n-o asculte asa ca in jurul meu e perdea opaca in ceea ce priveste dance-ul romanesc, atat de opaca incat nu stiu nici una din melodiile pe care le-ai postat.

 7. hahahahah 30 Ianuarie 2013 at 18:11 Permalink

  :)))))) rau a ajuns pacha man…pe la inceputul mileniului, producea niste chestii interesante, reggae, cu versuri despre viata grea de pe strada (el avand o viata grea de copil)…

  eu de vara trecuta nu mai prea ascult radio, asa ca nu mai sunt la curent cu muzica noastra, cu noile “hituri”, si nu stiu cine-i ruby, dar sper ca melodia e o gluma, o ironie la adresa “smecherilor de dorobanti”…daca nu e, e trist…

  dar oricum, sa te prapadesti de ras, nu alta…ce versuri jenante, si mai ales, ce sound rasuflat si de rahat…

 8. Cristina 22 Februarie 2013 at 21:18 Permalink

  Frate…nu-mi vine sa cred!!! am auzit o data dintr-o masina o mica parte din “melodia” lui ruby si am crezut ca e ceva strain…gen spaniol mi s-a parut ritmul…puteam sa jur ca nu e romaneasca!!! dar acum ca vad si versurile…imi vine sa dau afara cina de mai devreme!!! gross!!!


Lasa un comentariu