Ce au de ascuns șefii pesediști de la DGASPC Bacău?

Miercuri, 7 Decembrie 2016 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

Anumite curiozități de ordin administrativ m-au determinat luna trecută să formulez o solicitare în baza Legii 544/2001 a liberului acces la informațiile de interes public către DGASPC (Direcția Generală de Asistențâ Socială și Protecția Copilului Bacău), instituție aflată în directa subordine a Consiliului Județean Bacău.

Răspunsul l-am primit nu pe e-mail, așa cum am solicitat în cerere, ci prin poștă, de parcă DGASPC Bacău nu avea altceva de făcut cu cei 3 lei cheltuiți pe timbre și cu cele 4 pagini A4 din plic. În fine, trecând peste chestiunile astea de formă, intrăm pe fondul problemei: răspunsul (cu numărul 99963/106/IP din 16.11.2016) este incomplet, intrând în conflict atât cu Legea 544/2001, dar mai ales cu Legea nr. 176/2010 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI). Și o să vă spun și de ce.

Întâi, am solicitat informații cu privire la proiectele cu fonduri structurale (europene, externe, norvegiene etc.) desfășurate de DGASPC în perioada 2010-2016. Mi-au dat un tabel cu 17 puncte care de fapt rezumă 8 proiecte. Aici cred că este vorba de o eroare materială. Despre aceste proiecte vom vorbi altă dată.

Pe urmă, am cerut declarațiile de avere din ultimii 5 ani ale fostului director (Sorin Brașoveanu, acum președinte al Consiliului Județean Bacău) și ale actualului director (Daniela Țițaru, înainte director adjunct al DGASPC), documente publice pe care ar fi trebuit să le găsim pe site-ul instituției. Deoarece nu sunt pe site, le-am solicitat prin această cerere.

raspuns-posta-dgaspc-bacau

Ghiciți ce, răspunsul DGASPC mă trimite la același site: “declarațiile de avere și interese ale personalului din cadrul instituției sunt publicate pe site-ul DGASPC Bacău, putând fi analizate accesând următorul link.” Intrând pe site, am găsit doar declarațiile de avere din 2016, pe când eu le-am cerut și pe cele din 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015.

Ce mi se pare culmea este că, în răspunsul lor, cei de la DGASPC fac trimitere la un articol din Legea ANI pe care chiar ei îl încalcă. Articolul 6, alin. 1, lit. (e) prevede afișarea și menținerea declarațiilor de avere și declarațiilor de interese în termen de cel mult 30 de zile de la primire, respectiv păstrarea lor pe pagina de internet a instituției și pe toată durata exercitării funcției sau mandatului + 3 ani după încetarea acestora. De asemenea, aceste declarații se arhivează potrivit legii.

Nu pot să închei decât cu întrebarea din titlu: ce au de ascuns actualul director și fostul director, ambii PSD-iști de frunte, de nu și-au publicat pe site declarațiile de avere și interese din ultimii ani?

O să aflăm, cel mai probabil, fie după reclamația administrativă pe care o voi depune la DGASPC, fie după procesul cu această instituție a Consiliului Județean Bacău pentru nefurnizarea informațiilor de interes public solicitate, fie, în ultimul ceas, după eventuala anchetă a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

raspuns-cerere-dgaspc-bacau-copy

3 comentarii la “Ce au de ascuns șefii pesediști de la DGASPC Bacău?”

  1. Rares 7 Decembrie 2016 at 15:45 Permalink

    Tipic PSD. Cine stie ce palate au de nu vor sa le declare :))

  2. Looper 8 Decembrie 2016 at 06:03 Permalink

    Mama ce i-ai facut. Acum, pe cuvant. Astea sunt demersuri de personaje de desene animate.

  3. costy 10 Mai 2017 at 10:37 Permalink

    Domnule draga ,, pai Dv nu stiti ca la DGSPH Bacau e ZIDUL BERLINULUI?Pai aici sant hotii mari , dar cine sa controleze ?Corb la Corb ati auzit casi scot ochii, nuuuu doar se ajuta ,, Eu nu cunosc legile dar ceva e an neregula . AVERILE marilor sefi de la dgasph bacau . cum sa fie publicate daca sant ilegale am zis nu cunosc legile dar dau un exemplu .. cate centre de persoane cu handicap sant an Bacau ? Da la toate aceste centre trebuiesc aprovizionate cu alimente . cine a castigat asa numitele LICITATII ?Normal ,, marii sefi dgsrph bacau ,,, si de la magazinele lor pleaca alimentele catre toate centrela de persoane cu handicap … Daca acesti sefi consuma alimente la pretul pietii ..Persoanele cu handicap consuma alimente de doua -trei ori mai mare decat pretul pietii,, deci la atatea centre cu sute de persoane ganditi ce bani strang acestea care au castigat numitele LICITATII .. Eu care nu cunosc legile ma antreb e corect daca aprovizioneaxa centrele cu orice produs ,, alimente . detergenti materiale de constructii sa fie umflate de 2-3-4 ori mai mare decat pretul pietii?.. si toate aceste din magazinele lui brasoveanu si tataru si altora din dgsph bacau … ZIDUL BERLINULUI .. Brsoveanu a alocat bani pentru renovari la centre .. adica a stricat cei bun si au anlocuit .. Controleaza cineva aceste fonduri cum sau dat si ce si cat sa facut ?NUUUU ,, zidul berlinului .. aceste centre de handicapati a devenit mai ceva ca proprietatea lor personala .. Guvernul a dat ratia de hrana pe zi la persoane cu handicap 16 lei pe zi .dar an fond handicapatii au ratia de 10-11 lei pe zi .La antrebarea de ce nu se da ratia de 15 lei pe zi ?raspuns de la sefi pt handicapati este Guvernul nu aloca toti bani .. si a anchis gura handicapatilor fara putere si fara credibilitate ca sant bolnavi ..SUTE de bolnavi la care li se fura din drepturile lor ,, Cine se foloseste ? SEFII MARI …Toti sefii sant de la P.S.D SI SE LEAGA KA KAKA .. E cineva sa descopere hotiile din centrela de persoane cu handicap di tot judetul bacau ?.. au trecut ani din care sau facut averi pe spinarea bolnavilor .. daca va afla ca am scris asa ceva precis voi avea mari probleme


Lasa un comentariu