Ati luat Bacul?

Duminica, 3 Iulie 2011 | Pareri personale, stiri | 17 comentarii

Stau si ma uit la televizor si nici nu stiu ce sa fac. Avand in vedere ca la anul trebuie sa dau Bacul, ar trebui ca si eu sa ma panichez? Avem licee in tara in care niciun elev nu a promovat. Avem o capitala in care doar 4 din 10 elevi au luat examenul. Avem un judet Bacau in care promovabilitatea este sub 50 la suta, sub media pe tara.

Multi dintre cei care au picat dau vina pe sistemul aspru de supraveghere. Opozitia arunca vina in tabara guvernantilor, invocand materia scolara extrem de incarcata si proasta. Parintii dau vina atat pe profesori, cat si pe sistem. Dupa parerea mea, toata lumea are o parte de vina.

In alta ordine de idei, cea mai tara faza de astazi este descoperirea spagii de 450 de lei intr-un WC din Mangalia.

17 comentarii la “Ati luat Bacul?”

 1. Roxyka 3 Iulie 2011 at 15:40 Permalink

  E o mare tampenie cum au facut bacul acum. Eu l-am in 2009 si mi s-a parut destul de ok. La modu’ ca eu am avut media 8 si ceva care a fost proportionala cu cat am invatat.

 2. Andreea 3 Iulie 2011 at 15:42 Permalink

  nu se mai invata in ziua de azi, asta e problema BAC ului, elevii au ganduri numai la distractii si cred ca scoala se trece copiind ….. inca si asa cu camere de supravegheat in salile de examen si tot s a copiat in voie …. nu e un capat de lume BAC ul daca se invata putin si se acorda putina atentie ….

 3. Claudiu 3 Iulie 2011 at 19:19 Permalink

  Andreea … se ia bacul si fara invatat … Ia exemplu celor care au luat bacul pe nimic.
  In alta ordine de idei nu e vorba ca ” Tinerii din zia de azi au ganduri numai la distractii ” dar cand vezi elevi care invata picand si altii care nu invata luand …
  Scuza-ma …
  Sau cred ca ai fost genul acela de liceeanca care mereu invata nu a copiat in viata ei si a fost injosita si de cea mai josnica fiinta din liceul in care ai fost

  • Andreea 3 Iulie 2011 at 21:43 Permalink

   se poate lua bac ul si neinvatand … ok , dar tot trebuie sa ai si un minim de cunostinte … daca ai norocul cu copiatul …. dar sa ne gandim ca unii intra la facultate de panarama sa zica ca are o facultate si altul se lupta din rasputeri, invata si nu prinde un loc la facultatea dorita ca vine X cu medie mai mare …

   PS: am si invatat, am si copiat la viata mea, dar minimul de cunostinte cred ca il am … dar cred ca trebuie sa fim si pregatiti la un examen cat de putin ca ne putem astepta la surprize…

 4. emann 3 Iulie 2011 at 19:52 Permalink

  andreea wtf???nu cumva esti o ciudata din aia care invata la greu si ii este ciuda pe unu care a luat o nota mai mare ca ea copiind?shut your mouth !!!

  • Andreea 3 Iulie 2011 at 21:45 Permalink

   sa stii ca imi e si ciuda pe cei care copie si nici nu sunt in stare sa lege 2 cuvinte ….. daca copii, ok, dar stai in banca ta si nu te da in SF-uri…

   • george 4 Iulie 2011 at 13:27 Permalink

    Andreea, “copiaza” e forma corecta a verbului a copia.

    • andrei 4 Iulie 2011 at 17:03 Permalink

     vai andreea :)) se pare ca cineva nu a trecut de clasa a 8-a …

     • Edith 6 Iulie 2011 at 12:45 Permalink

      ca sa ma bag si eu zic andreei ca se pune cuvant, virgula nu cuvant ,virgula

 5. Iulian 3 Iulie 2011 at 20:31 Permalink

  ”Colegiul Mangeron a inregistrat doar opt absolventi care au promovat examenul de bacalaureat. La Colegiul NV Karpen au promovat doar 43 din 339 de candidati, in timp ce la Antipa au promovat doar 15 la suta.
  La liceul Letea rata de promovare a fost de trei la suta.” Ziarul de Bacau.
  O ceata de prosti! :)))))

  • vudu 5 Iulie 2011 at 23:50 Permalink

   si din aia 43 de la nv karpen ma numar printre ei cu media 7 ,foarte bucuros ca am trecut bacu, si nu m-am agitat deloc tot anu’ ! Si totusi, din cei 43 , 19 au fost dintr-o singura clasa, mate info ,care au aratat ca se poate !

   • vudu 5 Iulie 2011 at 23:52 Permalink

    deci daca va ganditi putin, 43-19 dintr-o clasa vine 26 elevi ,26 elevi din 310 , vine cam 2 elevi pe clasa, maxim ! PENIBIL

 6. Poseidon 3 Iulie 2011 at 20:36 Permalink

  Andreea are dreptate , am dat si eu bacul acum 2 ani si daca am invatat a fost usor , dar sincer sa fiu nu am nimic cu nimeni , doar ca multi s-au bazat pe copiat , doar pe copiat , si cum masurile de supraveghere au fost mai drastice, elevii nu au putut sufla o vorba iar supraveghetorii nu au putut primi spaga,de aici reies si rezultatele.Asta e adevarul.

  • Andreea 3 Iulie 2011 at 21:51 Permalink

   deja se vede ca de la an la an subiectele la BAC sunt mai usoare, la romana opere mai usoare … la celelalte obiecte la fel, nu cred ca ministerul face niste subiecte de sa nu faci de minim un 5 usor … hai sa fim seriosi … oricum si multi profi nu se mai ocupa de elevi cum trebuie, dar nici nu mai sunt ascultati…. si cunosc cazuri ca au dat bani la profi sa i au lasat sa copie … deci ce s a supravegheat cu camerele?

 7. Baietzas 3 Iulie 2011 at 22:32 Permalink

  Daca voi aveti impresia ca nu sa dat spaga sa stiti ca va inselati amarnic…anul trecut un coleg de clasa a dat 500 euro bani cash..Rezultatul ? a dat bac ul si anul acesta si iar a dat spaga:) sa fim seriosi daca profesorul vrea spaga de la tine sa stiti ca o va obtine sau cel putin mai repetati bac ul :) Intamplarea sa petrecut in liceul C.N.P Stefan Cel Mare

 8. damian 4 Iulie 2011 at 09:21 Permalink

  @Baietzas – Mă boschet! Pentru simplu fapt că s-a dat şpagă ca să ia ăla bacu’, probabil nu-l duce capul de mai mult. Nu văd în schimb cu ce te ajută să mănânci rahat că se dă şpagă, adică spune şi tu ceva nou. :)

 9. george 7 Iulie 2011 at 12:37 Permalink

  ma, asta cu spaga e mit urban, zau! eu n-am auzit ca unul sa dea spaga si s-o dea degeaba. cand am dat eu bacul acum ceva ani era treaba cu banii de protocol, o maslina, un piscot. dar tot nu se putea copia. intr-un final cei de-au reusit sa copieze nu s-au mai laudat in dreapta si stanga, au tinut pentru ei.
  eu am copiat la mate, ca-s paralel, si asta de la colega din spate cat am reusit (si-am reusit de-un 5), nici vorba sa se plimbe ciornele prin clasa.


Lasa un comentariu