Au fost semnate contractele de finanţare pentru PIDU şi Insula de Agrement

Joi, 26 Aprilie 2012 | Bacau, fotbal, stiri | 7 comentarii

Romeo Stavarache (primarul municipiului Bacău), Cristian Petrescu (ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului ) şi Constantin Apostol (Directorul general ADR Nord-Est) au semnat astăzi, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău, două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 extrem de importante pentru infrastrctura din municipiul Bacău. Gabriel Berca (ministrul Administraţiei şi Internelor) a fost şi el prezent la eveniment, girând pentru Şoseaua de Centură.

1. Primul contract vizează Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), valorează 24 de milioane de euro şi este format din mai multe proiecte:

 • Modernizare Calea Moineşti (include pasarela Mărgineni şi podul de peste pârâul Trebeş);
 • Reabilitare infrastructură urbană str. Mioriţei – str. 9 Mai – str. Vântului – str. Vadu Bistriţei;
 • Reabilitare urbană str. I.L. Caragiale – str. Milcov – intersecţie Letea;
 • Reabilitare pasaj Letea;
 • Reabilitare şi dotare cu echipamente a centrului social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice;
 • Reabilitare şi modernizare imobil str. Henri Coandă cu destinaţia de locuinţe sociale;
 • Reabilitare şi modernizare spaţii verzi în municipiul Bacău.

Prin PIDU vor fi create 2,2 hectare de spaţii verzi, se vor realiza piste pentru biciclişti, vor fi reabilitate trotuarele, se va reface iluminatul publicul, vor fi asfaltate străzile, toate, pentru străzile mai sus amintite. De asemenea, va fi reabilitat căminul de bătrâni şi vor fi create 49 de locuinţe sociale.

2. Reabilitare şi modernizare Insula de Agrement. Valoarea totală a proiectului este de peste 12 milioane de euro şi are ca scop final transformarea Insulei Bacău într-o zonă atractivă din punct de vedere turistic şi pesagistic. Vor fi amenajate un aqualand, plaje, un debarcader cu funcţii multiple, un amfiteatru, o bibliotecă şi o ceainărie, dar şi o parcare supraetajată de peste o sută de locuri.

7 comentarii la “Au fost semnate contractele de finanţare pentru PIDU şi Insula de Agrement”

 1. daniel 26 Aprilie 2012 at 15:35 Permalink

  si cand incep lucrarile ?

 2. dani 26 Aprilie 2012 at 15:52 Permalink

  acuma urmeaza sa depuna dosarul si sa astepte firme care sa liciteze :) cred ca in maxim 2 luni incep lucrarile …

  • Kristofer 26 Aprilie 2012 at 16:01 Permalink

   Se face caiet de sarcini, iar pe baza lui se organizeaza licitatiile, care pot fi contestate. Lucrarile dureaza 2 ani, insa mai dureaza pana la inceperea lor.

 3. catalin 26 Aprilie 2012 at 18:08 Permalink

  asa zicea si acuma 4 ani la celelalte alegeri despre insula de agrement si nu au facut nimica, asa ca au creditibilitate 0 ! stai linistit ca asta e numai pt de ochii lumii, dupa ce (re)castige mandatu nu o sa faca nimica. tipic romanesc!

 4. Robertworld 26 Aprilie 2012 at 19:49 Permalink

  Daca s-ar face toate cu ritmul dinaintea alegerilor am ajunge si noi ca celelalte tari europene, dar din pacate din toamna iar o sa inceteze toate pe motiv ca nu au bani. Cred si eu, 3 ani baga banii in conturile rudelor si un an trag tare sa planteze lalele & shit. Niste escroci!

 5. Paul 5 Mai 2013 at 23:03 Permalink

  Nu știu cine a scris articolul,dar nu are cunoștiințe inginerești :).Este vorba de PASAJUL MĂRGINENI,nu PASARELA Mărgineni(Pasarelă=podul realizat exclusiv pentru circulație pietonolă.Exemplu de pasarelă este cea de la Gară,peste calea ferată),măcar de îl lăsa cu numele de pod.La cel de la Narcisa,au putut să-i zică pasaj,dar la ăsta nu.Ziariști de carton.

 6. Paul 5 Mai 2013 at 23:05 Permalink

  *pietonală.Nu vreau să mă dau rotund,Kristofer nu ai nicio vină,dar dacă preluăm niște informații,măcar să fie corecte 😀


Lasa un comentariu