Au început lucrările pentru amplasarea MiG-ului în sensul giratoriu spre Onești

Joi, 4 Iulie 2013 | Bacau, foto, stiri | Comenteaza

Ieri, când am plecat cu bicicleta spre Măgura, am sesizat că au început lucrările pentru amenajarea sensului giratoriu de la ieșirea din Bacău spre Onești (în zona Centrului de Afaceri). Aici va fi amplasat un MiG-21 US, donat anterior municipalității de Flotila 95 Aeriană Bacău (Unitatea Militară de Aviație).

giratoriu centru de afaceri bacau-5

Hotărârea Consiliului Local Bacău spune că “oportunitatea promovării acestei amenajări apare din dorința municipalității de evidențiere a potențialului de investiții private și publice în această zonă din orașul Bacău”. În fine, eu aș merge mai degrabă pe “prezența instalației de prezentare a avionului MiG-21 US dă o notă de particularitate acestei intersecții, semnalând Baza Aeriană 95 Bacău din apropiere” (frază extrasă din aceeași hotărâre).

Va fi remodelat spațiul verde din interiorul sensului giratoriu, va fi ridicată o instalație de prezentare (arc de cerc + inel metalic), va fi instalat un paratrăsnet și va fi montat un sistem de ilumiant arhitectural (4 lămpi cu halogen cu o putere de 200W). Avionul va fi ilustrat într-o poziție dinamică, specifică momentului de după decolare.

macheta avion sens giratoriu bacau

E adevărat, vorbim de o investiție care va oferi o identitate zonei, dar care, cred eu, ne costă cam mult: 125.000 euro. Repet, avionul a fost donat de Unitatea Militară, deci nu ne-a costat niciun ban. Vorbesc la persoana întâi pentru că este vorba de banii noștri, ai băcăuanilor. Lucrările sunt realizate de Conextrust.

Lasa un comentariu