Săptămâna viitoare încep audiențele oficiale cu cetățenii

Luni, 13 Noiembrie 2017 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

De când am devenit consilier local independent, am tot ținut audiențe personale sau colective, dar nu într-un cadru instituțional, ci prin cartiere, localuri, școli sau oriunde m-am putut intersecta cu băcăuani care au avut probleme de semnalat sau sugestii de formulat cu privire la activitatea municipalității. Acest lucru îl voi face în continuare oricând am timp și sunt solicitat.

E drept, eu sunt în opoziție și nu am rol executiv, dar asta nu m-a oprit să înaintez toate chestiunile care mi-au aduse la cunoștință către primar și viceprimari. La unele am primit răspuns, la altele nu. Multe dintre ele încă sunt nerezolvate și pun în continuare presiune publică pentru soluționarea lor și până la urmă pentru a le oferi cetățenilor ceea ce doresc. Câteva exemple: problemele edilitare din cartierele ANL, anularea Galei învățământului (mai degrabă a premiilor oferite studenților, elevilor și cadrelor didactice care au performat), nevoile din școli și licee, salubritatea ezitantă, iar lista poate continua și s-ar întinde în multe rânduri și paragrafe.

La nivelul Primăriei Bacău, zilele acestea a fost stabilit un calendar pentru desfășurarea audiențelor noastre, ale consilierilor locali, dar și o metodologie în acest sens. E simplă, dar completă și potrivită, iar pentru aceasta trebuie să le mulțumim doamnelor care lucrează la Serviciul administrație publică locală și registrul agricol și care sunt nevoite să ne suporte vremelnic. :)

Eu voi ține aceste audiențe în ziua lucrătoare cu numărul 21 a fiecărei luni, locația pusă la dispoziție de municipalitate fiind biroul compartimentului Secretariat, protocol și audiențe situat la parterul Primăriei Bacău. Totuși, având în vedere sărbătorile din următoarea perioadă, prima întâlnire oficială din acest final de an este programată pentru ziua de joi, 23 noiembrie 2017, începând cu ora 12:00.

Pentru a participa la aceste audiențe pe care le voi ține cel puțin lunar, trebuie să vă înscrieți până în preziua audienței prin depunerea unei solicitări scrise la compartimentul Secretariat, protocol și audiențe sau pe adresa de e-mail contactprimarie@primariabacau.ro cu următorul formular completat: formular (editabil) / formular (pdf). Așadar, vă aștept!

cristian ghinghes piata centrala alegeri bacau 2016-15

Toate problemele ridicate în cadrul audiențelor vor fi consemnate într-un registru special de audiențe, ținut în registratura generală, în care vor fi evidențiate, pe scurt, problemele prezentate de către cetățeni. La sfârșitul fiecărei audiențe se va realiza o copie a celor înscrise în registru pentru ziua respectivă, copie care va fi înaintată primarului. În termenul prevăzut de lege, acesta este obligat să ne comunice un răspuns privind modul de soluționare a problemelor prezentate la ședință, prin grija salariaților compartimentului Secretariat, protocol și audiențe.

Dacă pur și simplu doriți să îmi semnalați vreo problemă sau pur și simplu să îmi scrieți într-o chestiune în care care credeți că vă pot fi de ajutor fără a solicita o audiență, știți deja unde mă găsiți: e-mail, Facebook, în comentarii etc.

P.S.: vor urma și niște audiențe pe comisii și în cartiere, dar despre acestea vă voi da mai multe informații la momentul respectiv.

3 comentarii la “Săptămâna viitoare încep audiențele oficiale cu cetățenii”

 1. Kros 14 Noiembrie 2017 at 15:12 Permalink

  Am trecut astazi pe linga stadionul din Bacau.Va place? Am o dorinta.Vreau sa faceti o dezbatere despre asta.As dori sa stiu daca in acest moment este un vinovat pentru starea jalnica in care a ajuns acest bun al orasului?

 2. Sisica 14 Noiembrie 2017 at 17:55 Permalink

  Domnule consilier, vreau sa ma inscriu in audienta, dar doresc sa va expun problemele inca de acum, ca sa aveti timp sa va pregatiti pana voi veni personal, sau ne veti raspunde aici.
  1. Atunci cand un cetatean depune la registratura o adresa catre primarul Bacaului, iar acesta nu raspunde in termenul legal, adica pe romaneste il doare in spate si adresa mai si dispare ce trebuie facut?
  2. Verificati si intrebati cate adrese sunt in aceasta stare si veti vedea ca primarul poate fi acuzat de discrimnare, favorizati fiind clientela de partid. Va veti minuns, sunt o multime de oameni in aceasta situatie
  3. Achizitiile publice, de ce nu afiseaza nici un anunt pe site? Nu exista nimic, nici un anunt!
  Multumesc

 3. PATRASCU DANUT 15 Noiembrie 2017 at 15:05 Permalink

  Domnule Consilier, as dori sa va trimit ,,O SCRISOARE PIERDUTA” catre Primaria Bacau, cu unele PROBLEME existente azi in Municipiul Bacau. Subiectele sau TEMELE – prin desfasurator – dar acum cateva :
  Teme de SALVARE A ORASULUI BACAU.
  A) ADMINISTRATIA ORASULUI – piete, buticuri, cafenele;
  B) FLUIZIZAREA ORASULUI – strazi si trotuare;
  C) CLADIRI ISTORICE – de arta, de patrimoniu, statui;
  D) CLADIRI CU RISC SEISMIC – societati in apartamentele cu 4 nivele;
  E) CLADIRI BLOCATE – constrite si in curs de constructive;
  F) ALTE CONVERSATII cu privire la sarbatorile din anul 1918 – 2018.
  Astept un raspuns de la Dumneavoastra. Cu respect, Patrasc Danut, Bacau.


Lasa un comentariu