Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 7 mai 2018

Luni, 7 Mai 2018 | Bacau | 1 comentariu

Azi, începând cu ora 8:30, Consiliul Local al municipiului Bacău este convocat pentru o nouă întrunire extraordinară ce are pe agendă 5 proiecte de hotărâre. Două se referă la soarta amplasamentului fostului Cinematograf Orizont, unde municipalitatea are în plan realizarea unui hub de afaceri pentru tineri, în timp ce restul privesc 3 parteneriate pentru desfășurarea unor evenimente în perioada 18-20 mai.

Ca de obicei, îmi fac datoria, rezumând proiectele și informându-vă despre ceea ce urmează să dezbatem și să aprobăm în forul deliberativ al orașului:

  • 1. aprobarea creării unei infrastructuri de suport pentru incubarea afacerilor hub pentru tineret în clădirea Cinema Orizont, proiect care va fi depus pentru finanțare europeană în cadrul POR 2014-2020 – axa 2.1.B.

Valoarea investiției se ridică la 21,3 milioane lei, 11,7 milioane fiind cofinanțarea ce revine municipiului Bacău.

  • 2. aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) pentru hubul de incubare a afacerilor pentru tineret de la Cinema Orizont;
  • 3. punerea la dispoziție către Biblioteca Județeană “Costache Sturdza” a sălii Teatrului de Vară “Radu Beligan” în data de 18 mai 2018 pentru organizarea evenimentului național Unirea Bibliotecilor;

conferinta nationala biblioteci

  • 4. alocarea a 2.500 lei către Asociația “Insula Cercetașilor” pentru desfășurarea Festivalului Luminii 2018 (19 mai 2018);
  • 5. punerea la dispoziție către Clubul Sportiv X-Cape Bacău a 150 mp din pavilionul expozițional al Centrului de Afaceri și Expoziții, în perioada 19-20 mai 2018, pentru organizarea etapei a II-a a Campionatului European de Motociclism Enduro.

enduro bacau 2012 (9)

Documentațiile complete ale proiectelor de hotărâre le găsiți aici. Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. Ședințele comisiilor au avut loc vineri.

1 comentariu la “Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 7 mai 2018”

  1. Gigi 7 Mai 2018 at 08:55 Permalink

    aha… hub de afaceri pentru care tineri? Aia de la PSD? Cum vor fi selectati aia care isi vor face veacul intr-o cladire care ne va costa 5 milioane de euro?


Lasa un comentariu