Aventuri urbane #17: Poliția Locală și punctele de penalizare pentru pietoni

Duminica, 4 Iunie 2017 | Bacau | 6 comentarii

Săptămâna trecută, un băcăuan a traversat strada George Bacovia printr-un loc nepermis, ghinionul lui fiind acela că în zonă își făcea veacul un echipaj al Poliției Locale. A fost legitimat și sancționat cu 435 lei (3 puncte de amendă), plus 2 puncte de penalizare. Puncte de penalizare pentru pietoni? Da, exact asta a consemnat agentul Poliției Locale în procesul verbal.

De asemenea, mai avem o necunoscută în acest document: dacă amenda aplicată e de 435 lei, cum a ajuns agentul la ideea că jumătate din sancțiunea contravențională face 145 lei? 🙂

Pentru a circula ca pieton am nevoie de permis? Un agent de la politia locala Bacău mi-a dat si amenda și puncte penalizare ca pieton pentru că am traversat strada pe la coltul intersectiei. Oare la câte puncte penalizare nu mai am voie sa merg pe jos? Desi nu stiu să existe permis perpedes….. – a postat pietonul Buga Sorin pe Facebook

Măcar avem un director al Poliției Locale proactiv, care stă pe Facebook și este dispus să își asume vina în numele instituției pe care o conduce:

Imi cer scuze, in numele institutiei, pentru lipsa de profesionalism a politistului local si va asigur ca masurile legale pe care le voi lua vor fi pe masura. – Constantin Florin Ene, șef al Poliției Locale

proces verbal buga sorin pieton puncte penalizare politia locala bacau

6 comentarii la “Aventuri urbane #17: Poliția Locală și punctele de penalizare pentru pietoni”

 1. Radu 4 Iunie 2017 at 12:12 Permalink

  La 15 puncte mai ai voie sa iesi din casa?

 2. Vasile 4 Iunie 2017 at 16:30 Permalink

  Baiatul esti in eroare deoarece 145 lei este jumatate din minim si nu din valoarea sanctiunii.Pune mana pe OG 2/2001. Cat despre amenda ea nu este abuziva doar ca din rutina si nu din nestiinta a comis-o… A gresit cum toti o facem doar ca numai unii o recunosc asa ca nu-i luati omului capul !

  • Kristofer 4 Iunie 2017 at 16:35 Permalink

   Vizavi de cei 145 de lei, m-am uitat acum în lege și da, ai dreptate. Greșeala mea. Se vede că nu prea am de-a face cu amenzile. 🙂

 3. Vasile 4 Iunie 2017 at 16:51 Permalink

  Scuze pentru apelativul folosit dar nu cred ca merita omul asta acest tratament…Te rog sa te informezi de curiozitate despre profilul sau profesional si te asigur ca vei avea o surpriza ! Omului pur si simplu i-a alunecat pixul din rutina.Asta binenteles ca nu-l disculpa dar sa dam acum cu pietre in el sau sa generalizam e prea mult ! Cu stima !

  • Kristofer 4 Iunie 2017 at 16:52 Permalink

   Nu știu cine este agenul constatator, nu îi cunosc numele și te asigur că acest articol nu se încadrează în nicio vânătoare de vrăjitoare.

 4. Ionut 5 Iunie 2017 at 10:33 Permalink

  tot in lege spune ca daca accidentezi un pieton din vina lui(traversare loc nepermis) agentul constatator trebuie sa suspende un permis, cum pietonul nu are atunci il suspenda soferului nevinovat. nu stiu exact articolul dar e caz real. daca face cineva vreo sesizare mai departe aduceti aminte si de aceasta anomalie.


Lasa un comentariu