La un an de la alegeri, băcăuanii sunt foarte nemulțumiți de noul primar al orașului

Luni, 5 Iunie 2017 | Bacau | 15 comentarii

Este o concluzie la care am ajuns nu numai discutând în cercurile apropiate mie despre problemele orașului și judecând pe baza a ceea ce-mi spun susținătorii și votanții mei, ci ieșind din “bula” mea și cerând părerea tuturor băcăuanilor, așa cum îmi place să fac de fiecare dată când vreau să iau pulsul a ceea ce cred și își doresc locuitorii municipiului Bacău.

Aici greșește și are toate premisele să o facă în continuare primarul Cosmin Necula și al său Partid Social Democrat: se închid într-o bulă favorabilă, ștergând toate postările negative de pe paginile lor de Facebook și blocând toți băcăuanii care își permit să îi transmită noului primar critici sau chiar sugestii. Le place să își spună că totul e ok, că băcăuanii le apreciază din plin mandatul pe care îl au împreună cu PMP și ALDE și că starea de fapt poate fi prelungită fără să se supere nimeni. Tipic PSD.

Le place atât de mult minciuna încât au ajuns să se mintă singuri!

Anul trecut, pe vremea asta, Cosmin Necula punea șampania la frigider pentru că avea să știe sigur câteva ore mai târziu ceea ce sociologii bine plătiți îi spuseseră deja din campanie: că a câștigat fotoliul de primar. Îi place să afirme prin ședințele Consiliului Local că pe el l-au votat băcăuanii, dar realitatea este dată peste cap de cifre. Am fi putut spune că a fost ales de majoritatea băcăuanilor în două cazuri: dacă aduna peste 50% dintre sufragii sau dacă alegerile se desfășurau, ca pânâ în anul 2012 inclusiv, în două tururi. Numai că el a fost ales primar cu 35%, exact cât a luat partidul care l-a trimis în luptă. Așadar, mai ușor cu “m-au ales băcăuanii” pe scări căci legitimitatea e minimă: nici măcar 20.000 de voturi.

cosmin-necula-primar-viceprimari

Întorcându-ne la părerea băcăuanilor despre municipiul Bacău după un an de la alegerea primarului Cosmin Necula pe fondul unui vot clar negativ, am strâns pentru voi 35 de poziții venite din partea a 35 de băcăuani pe care nu îi cunosc. De ce 35? Câte unul pentru fiecare procent încasat anul trecut de cel care conduce astăzi orașul alături de alianța PSD-ALDE-PMP.

Ionel T.: Parca nici nu ar fi primar in Bacau !

Nelu O.: In parcul Cancicov s-a taiat iarba de trei ori doar pe jumatate de parc. Pe cealalta parte pe cand “don’ primar”?

Greta M.: Parca numai locuitorii din centru sunt platitori de taxe… acolo… mii de flori… totul aranjat, curat… in rest…. parca traim in jungla…

Florin C.: eu zic ca se vede schimbarea, dar nu pentru noi, ci in buget la el.

Valy B.: Bacaul are primar? Are administratie? Nu misca nimic. Timpul trece si nu se vede nimic in urma. Trotuare de tot rasul, praf de te sufoci, strazi nemarcate, treceri pentru pietoni nu… lista e lunga.

Valentin M.: Este singurul oraș din țara care nu mai are “Centru” in cel mai scurt timp. Va fi un Centru fără spații comerciale. Un oraș din ce in ce mai urat. Uitați-va cum arată magazinul Luceafărul,la km 0 ,aceiași arhitectura comunista cu faianța pe pereții exteriori.. Spațiile comerciale se eliberează unul câta unul din cauza lipsei autorizațiilor de funcționare. Îmi spunea un prieten ce s-a întors din Canada dupa 15 ani ca a crezut ca a nimerit in Kosovo,la cum arată hotelul Moldova,cu vechile perdele atârnând pe la ferestre. Nu mai zic de ruina de lângă hotel,de ruina numita Stadionul Municipal,de Piața Centrală,de străzile pline de gropi, de lipsa oportunităților economice ale firmelor,de sărăcia din ce in ce mai pregnantă a oamenilor. Si asta cu ajutorul tuturor politicienilor ce s-au perindat pe la putere. Urat oraș !!!

Nicoleta H.: Stadionul Municipal si zona din jur care este o adevarata jungla… nu avem toalete publice in parcuri… locurile de joaca pentru copii sunt devastate… in unele zone cosile de gunoi lipsesc complet…f multa mizerie pe strazi, nu vad maturatori …ooo sunt multe la lista !

Emanuel B.: Se pare ca vrea sa lase orasul cum l-a gasit!

Bogdan M: E treaba in felu urmator: a trecut un an si mai trebuie inca trei sa se acomodeze cu scaunu de la primarie si apoi face treaba dar nu cum vrem noi ci cum vor ei.

Vica C.: Mizerie peste tot! Unde esti dom’ primar, te-am votat?

Adina R.: Rusine cum arata orasul, mai ales intre blocuri.Platim taxe degeaba , au taiat iarba pe care au strans o dupa o saptamana si gardul viu e iunie si nici o taiere.RUSINE.Nu mai votati mariri de salarii deja rusinos de mari ci faceti angajari la spatii verzi si dati fata Bacaului.Fiti un exemplu pentru tineri , nu mai stati in birouri si scoateti numai prostii, puneti -va mintea la contributie si oasele la munca.

Nastase M.: Marile realizari: a montat cateva cocoase opritoare pe strazile din centru. Atat si nimic mai mult !!! De cartiere marginase nici nu a auzit , probabil pentru ca domnia sa locuieste langa Parcul Catedralei drumul spre casa netraversand acele zone !

mizerie calea moinesti bacau martie aprilie mai 2017

Mihaela G.: Adevărat! Spațiile verzi și gardul viu de pe aleeile blocurilor au ajuns adevărate bălării.Platim taxe degeaba,Domnule Primar,cu tot respectul vă rugăm luați măsuri de urgență!!!!

Emilian S.: gunoaie, balarii, mizerie totala intr-un cuvant…….nu am vazut niciodata orasul asta mai murdar, mai cenusiu, mai fara vlaga……

Floarea D.: Credem că vor schimba dar ne-am înșelat cu părere de rau.

Doinita P.: poate alesii nostri mai merg si pe strazi sa vada ce dezastruase au ajuns…

Lacra D.: Ce sa mai vb de trotuare, ca pana la CPL trebuie sa zbori…. n-ai cum merge..dezastruuu

Nuti G.: Inainte de a alegeri, candidatul pe atunci, primarul de acum, ne gasea usor si pe cei din cartierele marginase. Dar, doar atunci din pacate! Il rog respectuos pe d-nul primar sa-si trimita consilierii si pe str Bicaz, aleea ce duce, unde credeti, chiar in fata asociatiei 74. Dar ii atentionez in cazul cand se vor obosi sa viziteze, sa fie atenti la denivelarile lasate de schimbarea tevilor, sa nu-si rupa genunchii cum patesc nepotii si batranii care circula pe acolo. Plus sa nu-i zgarie pe fata gardul viu, care a ajuns ,,padurice”.

Ionuț T.: Bun primar aveti. In august 2015, cand am fost acasa, orasul era ingrijit, flori peste tot, banci frumoase… in mai anul acesta am fost iar acasa. M-am speriat, zona imediat dupa podul de la Margineni arata ca dupa razboi, iarba creste peste tot prin oras de cel putin jumatate de metru

Catalin Ioan U.: Un oras sufocat de buruieni si de ciori, iar primarul se plimba cu guma-n gura precum smecherii de doi lei.

Lenus S.: Este un obiectiv de activitate in dreptul curățeniei din oraș ca aceasta sa nu fie făcută???Sa ne înconjoare bălăriile in cartiere? Daca da înseamnă ca obiectivul acesta poate fi bifat .

Ciprian C: #schimbare? Da, în râu!!!

Tatieana C: Este primar în Bacãu. ..???!! Se vede dupã fatadele blocurilor stradale….jalnice…!!!!

bacau paragina

Coca P: Terenuri abandonate pline de gunoaie si buruieni ,case vechi abandonate in inima orasului,constructii abandonate,vis a vis de Luceafarul chiar, Luceafarul fara viata ,trotuarele ,scarile din zona Decebal- parcul Trandafirilor deteriorate in mod oribil,insula de agrement dupa care tanjim cu disperare o zona moarta si interzisa….sa mai continuam???!!! Oricum nu ne baga nimeni in seama…..

Carmen H.: Cu respect va rog, strangeti cainii vagabonzi din parc si daca s-ar putea din tot orasul. Daca vrei sa faci o alergare dimineata la ora 6 in parcul Cancicov sar toti cainii la tine. Vrem un oras civilizat!

Cătălin P.: aceeasi marie cu alta palarie

Barcan A.: Bacăul de azi, cel mai jalnic din ultimii 20 ani

Dan Cristian R.: Nimic nu vad schimbat.

Vasile D.: Nimic nu se face, ne meritam soarta.

Marius D.: o mizerie de oraș ce avem ; doar pe străzile principale înflorește orașul , restul cocina de porci.

Ștefan Ciprian L.: Primăria ar trebui sa facă multe, de vrajeala suntem satui

Aurel I.: ce ati ales aia aveti!

Emil P.: nu s-au curatat copaci, nu s-a taiat iarba, de anul trecut nu s-a mai facut nimic pe Garofitei..

Viorel P.: poate ne aude si pe noi locuitorii acestui cartier cineva ,avem pregatit si terenul ptr.un dispensar .Alo D-ule Primar cartierul Serbanesti nu s-a mutat DAR poate mai veniti dupa un nou mandat!

Andi R.: buget anual de 90 de mil. de euro la Primăria Bacău și nu sunt în stare să cumpere fostul hotel de la Teatrul Municipal Bacovia și să aibă grijă de cele câteva clădiri istorice… îmi vine să plâng!

Impresii ale cetățenilor pe care le-am găsit și preluat de pe grupurile “Orașul BACAU” și “Știri din Bacău”, dar și din comentariile de pe pagina comunității Bacăul Civic.

Sper ca “domn’ primar”, așa cum îi spun deloc puținii cetățeni nemulțumiți de activitatea sa, să conștientizeze că situația în care se regăsește orașul după un an de mandat nu este deloc plăcută și că trebuie să acționeze. Iar dacă a făcut-o până acum, să își schimbe modul de lucru… sau/și oamenii din jurul său. Altfel, nemulțumirea locuitorilor va deveni atât de mare încât tocmai ducerea mandatului său la final să fie pusă sub semnul întrebării. Este o variantă de lucru.

15 comentarii la “La un an de la alegeri, băcăuanii sunt foarte nemulțumiți de noul primar al orașului”

 1. Romeo I. 5 Iunie 2017 at 18:14 Permalink

  sa stii ca e adevărat ce ai spus…după ce in câteva cazuri mi-am dat cu părerea pe pagina sa personală de FB referitor la ce nu se face in bacau mi sa dat “unfriend” de către cei ce operează pagina lui de Facebook. Da nu ești cu sistemul ești împotriva lui. Comunismul nu a murit la primăria bacau ..!!

 2. Sisica 5 Iunie 2017 at 23:07 Permalink

  Neciula este o catastrofa de primat(r) jalnic si obedient comunistilor din PSD, inconjurat de lingaii sai directorasi si asa zisii consilieri habarnisti! Toti sunt incapabili, ineficienti, lenesi si recalcitranti, dedicati in a nu face nimic din obligatiile de a face ce le revin prin fisa postului! Caracterul lor infect este vizibil din cosmos! Licitatiile sunt trucate pe fata, iar banii sunt dati clientelei de partid ce alimenteaza pusculita PSD-ista! Ciuma rosie este intinsa peste tot si a distrus sectorul privat. Termitele devoreaza de peste tot banul public! Multi dintre cei care isi duceau viata in Bacau au parasit zona si au plecat in alte tari! Exodul de a parasi Bacaul continua intr-un ritm alarmant! Este timpul ca tu consilierul, sa iei atitudine sau o sa ramai cu pensionarii! Este o prioritate, nu Capitala rusinii care nu are decat menirea de a consuma 2 mil de lei pe nimic, nimic care nu are nici o finalitate! Proiectele UE, tot nimic, doar indatorare si indobitocire! La puscarie! Submineaza economia!

 3. Iulian 6 Iunie 2017 at 03:37 Permalink

  O intrebare, fara rautate: Tu reuseai sa faci mai mult intr-un an? Mi se pare timpul destul de scurt pentru a ne da cu parerea.

  • Kristofer 6 Iunie 2017 at 13:41 Permalink

   Dacă vorbim de minima curățenie și disciplină din oraș, plus demararea unor proiecte vitale noi și finalizarea celor deja începute de fosta administrație, da.

  • Florin 6 Iunie 2017 at 17:07 Permalink

   Dvs intrebati daca se putea face mai mult intr-un an. Eu am sa va raspund tot cu o intrebare: dar s-a facut ceva vizibil intr-un an? Va rog sa imi mentionati un singur proiect major al afministratiei locale in ultimul an. Am sa va dau eu, in schimb, niste realizari: zero proiecte pe fonduri europene in buget deci zero absorbtie; si proiectele incepute de fosta administratie (hidra) au fost ingropate (vezi insula, spitalul si termoficarea secundara); actuala afministratie a reusit performanta ca in mai putin de 1 an de zile sa inchida in totalitate o artera comerciala (Razboieni) si e pe cale, din cauza incompetentei juristilor, sa inchida tot centrul Bacaului, fapt unic in toata tara; in ultimul an au fost 2 avarii majore la apa rece si nenumarate avarii la termoficare, ultima tinand fara apa calda 6000 de apartamente, orasul e plin de maidanezi, strazile sunt pline de gropi, murdaria domneste peste tot. Mai are sens sa continui?

 4. tipras 6 Iunie 2017 at 07:22 Permalink

  Pe mine m-a sters immediat ce i-am spus ca prima sa afacere mai banoasa o va face cu iluminatul public….

 5. tipras 6 Iunie 2017 at 20:23 Permalink

  Daca proiectul de iluminatul public va fi executat de o firma a lui Costica Rusu , putem deduce cine este la carta targului.

 6. Adrian 8 Iunie 2017 at 01:45 Permalink

  Referendum pentru demiterea acestui primar incompetent este principala optiune pentru salvarea bacaului. Daca asteptem si speram ca lucrurile vor evolua in bine ne inselam amarnic, in plus o sa pierdem 3 ani de dezvoltare.

  • Florin 9 Iunie 2017 at 11:02 Permalink

   Referendumul este mai complicat, nu atat prin prisma strangerii de semnaturi (la cata nemultumire e in Bacau la ora actuala s-ar strange cu succes semnaturile) cat mai ales din punctul de vedere al aprobarii lui de catre Institutia Prefectului care, asa cum stim, e din aceeasi alianta/famiglie politica. Mi-e teama ca va mai trebui sa suportam 3 ani aceasta administratie care risca sa ingroape orasul si sa il aduca la cel mai jos nivel din perioada post decembrista. Si nu este o exagerare! Primarul Necula risca sa intre in istorie drept cel mai prost primar pe care l-a avut Bacaul dupa Revolutie. Mai prost decat Liciu, ceea ce este o performanta.

  • Cristina 24 Iunie 2017 at 09:12 Permalink

   Corect! Trebuie demis! Nu mai putem tolera astfel de oameni!

 7. Kros 8 Iunie 2017 at 14:23 Permalink

  INTREBARE ,Stie cineva cine este proprietarul stadionului municipal? Cred ca ar trebui ca cineva sa intre la puscarie pentru administrare proasta.Nu poti lasa un active asa de scump in paragina.Pina la urma a fost munca si investitia comunitatii.Cineva trebuie sa plateasca pentru asta.

  • Kristofer 8 Iunie 2017 at 14:55 Permalink

   Primăria Bacău.

   • Kros 9 Iunie 2017 at 12:12 Permalink

    Va plati cineva pentru distrugerea acestui active important al orasului?Dupa parerea mea cei responsabili ar trebui sa stea in interiorul stadionului macar o luna,inchisi acolo sa priveasca minunata lor fapta.

 8. Cristina 24 Iunie 2017 at 09:10 Permalink

  In Bacau nu s-a facut nimic de 5 ani, si nici acum nu se vad schimbarile! A ajuns orasul sa arate ca o comuna din restul tarii, chiar mai rau! Nu observa nimeni ca pe Casa de cultura se pun afise publicitare cu targuri de haine si alte prostii?! Nici la tara nu arata asa Casa de Cultura care ar fi trebuit sa fie pt spectacole! Ce cultura mai exista in Bacau?! Centrul arata jalnic, florile nu acopera spatiile comerciale goale, devastate, si nici teatrul in paragina!! Ar fi multe de spus…multe locuri arata jalnic! Trece Bistrita prin oras, si Siretul, iar orasul nu are un loc de recreere langa apa, Insula de Agrement arata jalnic! Ar trebui sa ne mobilizam si sa luam masuri impotriva conducerii! Trebuie demis! Sa mai lase zambetul fals care acopera incompetenta!! Felicitari pt articol!

 9. Andrei B 8 Noiembrie 2017 at 00:18 Permalink

  Pe mine m-a sters la cateva saptamani dupa investire cand am ‘sugerat’ ca nu vor rezolva problema apei intr-un singur mandat.Imi mentin parerea :).Iluminatul e la fel ,sau chiar si mai prost ca in administratia Stavarache.Strazile sunt jalnice,pe straduta mea au peticit cu un strat subtire gropile acum cateva luni si deja se duce stratul,nici nu a prins ninsoarea .Spitalul sta,insula sta dar probabil dom’ primar nu va mai sta mult la bloc


Lasa un comentariu