Bacaul nu va avea centura prea curand

In ultima editie a Ziarului Financiar a aparut un articol, zic eu, de maxim interes pentru multi dintre cetatenii orasului Bacau: Cinci orase fara centuri pentru ca Transporturile nu au luat banii de la Banca Mondiala.

Unul din aceste cinci orase este Bacaul. Eu cred ca am vorbit pe blog destul despre cat de mult ne afecteaza pe noi, cetatenii lipsa centurii ocolitoare:

Nu demult, in noiembrie 2009 am intrebam daca „noi, bacauanii, suntem atat de incapabili incat sa nu ne putem uni, fie ca suntem de la PNL, fie de la PSD, fie de la PD-L, ca sa facem lobby pentru soseaua de centura si ca in final sa scapam de mizerie, poluare, zgomot si aglomeratie”. M-am inselat. Problema nu este aici, in teritoriu, ci la Bucuresti, in cazul de fata la Ministerul Transporturilor, deci la Guvern.


„Sa spuna cei de la CNADNR de ce s-a ratat finantarea de la Banca Mondiala pentru acest proiect. Ministerul Transporturilor a tinut la sertar timp de patru ani de zile acest proiect, care are in prezent o documentatie imatura. Elementele tehnice au fost stabilite, insa nu vad, in mod realist, vreo sansa de incepere a acestui proiect in 2010”, a declarat pentru ZF Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.  Potrivit lui, varianta ocolitoare ar reduce cu 40% traficul prin orasul Bacau. „In prezent se merge bara la bara la orele de varf, pentru ca tot traficul catre nordul Moldovei trece prin oras si din cauza aceasta este si un oras foarte poluat”.

Prin urmare, am ramas fara banii de la Banca Mondiala pentru varianta rutiera a Bacaului pentru ca Guvernul nu a depus proiectul la timp. In aceeasi situatie se afla si orasele Brasov, Targu-Mures, Reghin si Medias. Pentru cei 30,81 km, centura Bacaului avea finantare de 170 de milioane de euro.

5 thoughts on “Bacaul nu va avea centura prea curand

  1. da mey nenea….dar spre deosebire de noi, brasovenii si-au facut centura si nu au asteptat Guvernul. Si-au facut ei proiect …au luat bani U.E. si e aproape gata. Noi asptepam mura in gura daca se poate!…Nu suntem capabili sa atragem fonduri europene!…adevarul doare dar trebuie spus!

  2. Am trecut prin Reghin vara trecuta si nu stiu daca am vazut zece masini la ora 17:00, circuland pe strada. Oare la ce-or folosi centura…?! Sa le-o traga romanilor cand ii calca pe nervi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *