Bloc de 2 etaje și mansardă pe un spațiu verde situat între Judecătorie și Inspectoratul Școlar

Vineri, 28 Aprilie 2017 | Bacau, stiri | 8 comentarii

Cu asta au fost de acord astăzi, la ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău, membrii PSD, ALDE, PMP și PSRO, la propunerea executivului condus de primarul Cosmin Necula.

Mai precis, este vorba de un imobil S+P+2+M de birouri și locuințe colective pe care 2 cetățeni îl vor ridica pe bogata suprafață în spații verzi amplasată între clădirea Judecătoriei Bacău și sediul Inspectoratului Școlar Județean, pe strada Oituz nr. 26A.

bloc oituz bacau spatiu verde

N-am nimic cu oamenii, nu îi cunosc și consider că e tot dreptul lor să demareze o astfel de investiție. Problema este la majoritatea membrilor Consiliului Local care n-au luat în seamă atunci când au votat proiectul, chiar dacă le-am precizat aceste lucruri la ședință, aglomerația din zonă, lipsa locurilor de parcare, prezența mai multor pomi și copaci pe această suprafață de teren, dar și funcțiunea zonală de instituții publice prevăzută în Planul Urbanistic General (PUG) și scoasă în evidență în cadrul dezbaterilor de către arhitectul Crețu de la PNL.

Acum înțelegeți de ce Primăria Bacău tărăgănează la infinit procedurile de finalizare a Registrului spațiilor verzi? Pentru că, aparent, sunt niște investiții care anterior trebuie “strecurate” pe spațiile verzi care au mai rămas prin oraș…

În campania electorală din mai-iunie 2016, primarul Cosmin Necula, cel care astăzi coordonează această majoritate politică locală formată din PSD, ALDE și PMP, căreia se pare că i s-a alăturat la vot și PSRO-ul traseistului Manolache, critica fosta administrație că “a distrus hectare de spații verzi între blocuri” (chiar în capitolul I care face referire la infrastructură). Unde-i schimbarea? Nicăieri.

Chiar îmi pare rău că sunt nevoit să vă dau această veste, dar doar cu votul împotrivă exprimat de mine și de liberalii rămași în sală nu se face primăvară. Este nevoie să ne asociem și să reacționăm puternic împotriva acestor abuzuri urbanistice menite să ne cimentuiască orașul mai mult decât este în momentul de față.

bloc locuinte oituz isj judecatoria bacau

8 comentarii la “Bloc de 2 etaje și mansardă pe un spațiu verde situat între Judecătorie și Inspectoratul Școlar”

  1. vecinii 29 Aprilie 2017 at 10:45 Permalink

    E foarte probabil ca lucrătorii din sistemul judiciar să atace în instanță această decizie. Felicitări pentru poziție!

  2. Mesagerul 29 Aprilie 2017 at 18:40 Permalink

    Ca tot tii tu evidenta promisiunilor si minciunilor lui Cosmin Necula, am o idee pentru tine: cum ti se pare ideea unei platforme online in care sa aduni toate aceste nerealizari/promisiuni neindeplinite? Gen “primarul promite”, “primarul minte” (pe modelul acelui site unde sunt monitorizare promisiunile actualului Guvern). 😉

  3. Adi 30 Aprilie 2017 at 00:34 Permalink

    ASTA E “RESISTEMATIZAREA” , DOMN PRIMAR?

  4. Mihai Platon 30 Aprilie 2017 at 13:57 Permalink

    Nu știu dacă poate fi numit această solicitare, din partea unui contribuabil băcăuan, un proiect controversat. Regimul acelui teren este unul privat ce nu se cadrează zonelor protejate iar proiectul de construire este pentru birouri și locuințe particulare. Ceea ce faci acum, aici (scuze!!) nu se numește opoziție ci doar ,,Gică Contra!!”. Așteptam de la tine Cristi Ghinghes , în calitatea dobândită de consilier local mai mult profesionalism. Poate un punct de vedere solicitat celor de la Protecția mediului dacă era o așa o mare problemă sau de la un ONG ce are expertiză pe această temă… Așa că..că asta e!!

  5. florin 1 Mai 2017 at 00:10 Permalink

    Adica aici

    https://www.google.ro/maps/@46.5676719,26.9056179,3a,75y,358.11h,85.92t/data=!3m7!1e1!3m5!1sVuHtLJ-K0qX-uiiwf68PlQ!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DVuHtLJ-K0qX-uiiwf68PlQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.TACTILE.gps%26thumb%3D2%26w%3D392%26h%3D106%26yaw%3D317.5777%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

    Casa pionierilor, pionierii vor sari gardul

  6. Constantins 1 Mai 2017 at 11:44 Permalink

    Din pacate nu s-a schimbat nimic si nici nu cred ca o sa se schimbe! Sistemul e acelasi, s-au schimbat doar oamenii din fata! Opozitie nu, mass-media locala e in general acaparata de putere, atat cat mai este, societatea civila e in general slaba si nepasatoare etc. In aceste conditii, sistemul isi face jocurile in liniste!

  7. Bacauan Scarbit 1 Mai 2017 at 23:19 Permalink

    Primarul se batea cu pumnul in piept prin parc , Aleea Parcului , acum ceva timp . Acum , primarul , nu se pune rau cu urmasii procurorilor , le sufla prin toate gaurile .
    A invatat ceva de la Benea .
    Nu o sa fie acuzat in viitorul apropriat nici de unii nici de altii , de frica ca nu stiu unii pe cine deranjeaza .

  8. alkxzs 11 Mai 2017 at 04:30 Permalink

    acolo a fost o vilă care a sărit în aer de la gaze! deci e relativă treaba cu spațiul verde
    problema e că deja acolo vor dispărea casele și vor apărea numai clădiri peste 2 etaje
    oricum arhitectul șef al Bacăului e sub orice critică, a aprobat construcția lui Rusu din spatele Stării civile, care arată gradul de tâmpenie și orice lipsă de legătură cu arhitectura


Lasa un comentariu