Încă un cadou de la administrația Necula: se scumpesc cu 16% apa potabilă și canalizarea

Duminica, 23 Decembrie 2018 | Bacau, stiri | 2 comentarii

După ce a anunțat majorarea taxei pentru gunoi la 10 lei de persoană și 12 lei/salariat la firme și instituții, păcălindu-și astfel alegătorii care l-au votat în 2016 în baza unui discurs iresponsabil, primarul Cosmin Necula își pune semnătura pe încă o inițiativă: modificarea tarifului la apă potabilă și canalizare în sensul majorării acestuia de la 6,84 la 7,99. Astfel, apa va costa 4,41 lei/mc, iar canalizarea va ajunge 3,58 lei, scumpirea cumulată fiind de 16%.

Ambele proiecte de hotărâre sunt incluse pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local care va avea loc vineri, 28 decembrie 2018, practic în ultima zi lucrătoare din acest an. Așa, pe șest, poate nu se prinde lumea…

După aceste majorări la apă și canalizare, vom avea al patrulea cel mai mare preț la apă potabilă din țară, după Buzău, Hunedoara și Constanța, conform Adevărul. În ceea ce privește tariful cumulat la apă și canal, urcăm de pe poziția 29 pe un “onorabil” loc 6.

Așa cum probabil faceți și voi, mă întreb ce primim de banii ăștia, căci cu toții cunoaștem faptul că ultimii doi ani au fost plini de avarii, seceta de la robinete durând în anumite cazuri chiar și o săptămână. Ei bine, primarul Cosmin Necula încearcă să ne explice în expunerea de motive că a crescut consumul de energie electrică la SC Compania Regională de Apă SA Bacău, dar și costul cu “munca vie”. Cu aceste majorări, CRAB rămâne pe profit, estimat la 7,45% pe an, arată același document semnat de întâiul cetățean al orașului.

scumpire pret apa bacau

Între timp, chiar dacă primarul Necula a făcut pe războinicul și a obținut demisia fostului director Găină, Consiliul de Administrație de la CRAB este ocupat de aceleași personaje de pe filiera USL: culmea, Răzvan Găină (fostul director), Valentin Palea (care în același timp este și administrator public al județului, dar și în conducerea Societății de Servicii Publice Municipale SA), Marius Petru Danciu (fost consilier județean PNL, declarat incompatibil chiar la CRAB), Lupu Gabriel Stănică (tot de la PNL), Turcu Ovidiu-Leonard (în același timp decan la Facultatea de Științe a Universității din Bacău). Anul trecut, pentru aceștia 5 oameni care participă din când în când la niște ședințe au fost cheltuiți 199.000 lei. În 2016, 170.000 lei. Ieri, mandatele acestor persoane trebuiau să înceteze, însă CRAB, municipalitatea și ceilalți acționari nu s-au grăbit cu demersurile necesare.

Dacă aveți ceva de spus în privința acestor măsuri, pe lângă ceea ce urmează să precizez eu în dezbaterile premergătoare aprobării acestor scumpiri, vă aștept vineri, începând cu ora 12:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții. Ședința este publică, iar accesul este liber.

cosmin necula gaina groapa pedagogic

 

2 comentarii la “Încă un cadou de la administrația Necula: se scumpesc cu 16% apa potabilă și canalizarea”

 1. Nadia 23 Decembrie 2018 at 21:29 Permalink

  wait, what? Gaina e inca in conducerea CRAB si Necula se lauda ca a obtinut demiterea/demisia lui? :)) outrageous

  • Stan 24 Decembrie 2018 at 07:25 Permalink

   Nu ai inteles. A obtinut demisia din functia de director unde Gaina( prietenul senatorului) era in bataia pustii si avea si responsabilitati. A ramas in CA unde ia niste bani degeaba fara sa se implice cu ceva.
   Chiar credea cineva ca in spatele usilor inchise ei nu isi dau mana si nu isi fac afacerile?
   Galagia este doar de ochii lumii, pentru prosti.


Lasa un comentariu