Sinecuri de milioane și risipă de bani publici prin Centrul Comunitar propus de primarul Viziteu

La nici jumătate de an de la schimbarea organigramei Primăriei Bacău, ocupantul scaunului de primar al orașului propune mâine Consiliului Local înființarea unei instituții-căpușă cu 16 posturi și care va toca milioane din bugetul local pentru activități care erau deja în sarcina angajaților din primărie și din Agenția de Dezvoltare Locală (ADL).

În loc ca Centrul Bugetar Creșe să fie desființat după trecerea creșelor în subordinea unităților de învățământ, anumite interese politice au lucrat astfel încât acesta să fie reorganizat și să satisfacă foamea de posturi călduțe și fără responsabilități.

Uite așa ne-am trezit cu acest Centru Comunitar pe ordinea de zi, propus de primarul Stanciu-Viziteu cu 16 posturi în organigramă (dintre care două funcții de conducere), cu sediu la cheie la parterul Centrului de Afaceri, dar și cu salarii care vor ajunge cumulat la peste 1.200.000 de lei/an.

Pentru ce? Pentru nimic, căci asta se vede din obiectul de activitate precizat în hârtii. Citez: „inițierea, organizarea și derularea unor acțiuni, proiecte și programe proprii în baza unor priorități anuale, stabilite prin intermediul unui plan de acțiuni în folosul comunității din municipiul Bacău”.

Ați înțeles ceva? Organizăm niște acțiuni pe care nu le știm, în baza unor priorități pe care le vom afla noi ulterior, prin intermediul unui plan de acțiuni care va fi prezentat după ce toată lumea își ia în primire sinecurile nou-înființate.

În loc ca primarul Stanciu-Viziteu să înființeze acele centre comunitare și de tineret care se regăseau în programul electoral din 2020 și pentru care am primit împreună votul băcăuanilor, în anul doi de mandat prioritizează înființarea de sinecuri pentru tot felul de figuri și țiitoare.

Sper ca ai mei colegi din Consiliul Local să nu fie de acord cu înființarea acestei instituții subordonate inutile și consumatoare de milioane de lei.

Business person waste of money on investment. Throwing money in the trash

One thought on “Sinecuri de milioane și risipă de bani publici prin Centrul Comunitar propus de primarul Viziteu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *