Marti, 29 Decembrie 2015 | Bacau, stiri | 3 comentarii
Ca urmare a prezentării situației fondurilor europene atrase de Consiliul Județean prin programele din exercițiul bugetar 2007-2013, susținută ieri de președintele Dragoș Benea în ultima ședință din acest an, am realizat o analiză prin care vreau să scot evidență un lucru foarte simplu: Consiliul Județean Bacău nu a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a face viața băcăuanilor mai bună, folosindu-se de banii gratuiți pe care Uniunea Europeană i-a pus la dispoziție în ultimii 9 ani. În analiza pe care am postat-o aseară pe platforma locală Inițiativa Băcăuană nu doar că am scos în evidență faptul că la Bacău avem cel mai neperformant Consiliu Județean din regiunea Nord-Est (Moldova) în ceea ce privește atragerea fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR), dar am și punctat câteva obiective care puteau fi realizate în ultimii ani la nivelul județului Bacău, dar pentru care Consiliul Județean nu a aplicat chiar dacă era eligibil. Ce putea să mai facă CJ Bacău cu bani europeni dacă era harnic: Iar lista poate continua… Partea plină a paharului e că din cele 104,5 milioane de euro atrași nu trebuie dat niciun ban înapoi sau acoperit din surse de la bugetul județului. Excepție fac circa 300.000 de euro care nu au fost absorbiți din cauza a 2 licitații eșuate pentru dotarea recent modernizatului Observator Astronomic. Aștept cu interes planurile și strategiile pentru atragerea banilor europeni prin programele din perioada 2014-2020. N-am nimic împotriva sistemului sanitar, însă poate încetăm să mai dăm atâta atenție antecamerelor morții. Mă refer la spitale. Băgăm zeci de milioane de euro în combaterea cauzelor și în tratarea consecințelor, însă nu investim deloc în prevenție, în dezvoltare sustenabilă, în rezolvarea problemelor la rădăcină până la urmă. P.S.: proiectul cu gunoiul cum e? N-ați inclus în raport proiectele instituțiilor din subordine pentru că trăgeau în jos statistica aia rece și tăioasă ca bisturiul, nu? Uitați un banc care, din păcate, nu e valabil în Bacău.
Articole recomandate:
Search
Articole Recente
- Planul de Mobilitate merge mai departe cu două proiecte semnate astăzi de primarul Bacăului
- Concursuri pentru posturi în Primăria Bacău: peisagist și dispeceri
- Audiențe din izolare
- Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban
- Gânduri după sesiunea despre administrația locală de la Colegiul Ferdinand
Comentarii recente
- Petre on Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban
- Kros on Ce mai coacem în birourile primăriei: 7 regulamente pe care le avem în lucru
- Kros on Ședința Consiliului Local Bacău din 28 ianuarie 2021 (rezumatul proiectelor)
- Radu on Ce mai coacem în birourile primăriei: 7 regulamente pe care le avem în lucru
- Gabriel Gabor on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Sorina on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Stan on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Q on Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Kristofer on 2021. Play!
- Petcu Constantin on 2021. Play!
de unde ai informatiile astea?
Eu le-am învățat recent la facultate, însă le poți găsi și tu în ghidurile și programele cadru aprobate pentru exercițiul bugetar 2007-2013. Scrie foarte clar la fiecare program și axă cine și în ce condiții era eligibil.
Daca se poate si asa, de ce sa se agite ?!Nimeni nu controleaza pe nimeni in tara asta!