Cenzura e la loc de cinste în noul regulament al Consiliului Local

Joi, 29 Martie 2018 | Bacau | 2 comentarii

Pe lângă ticăloșia cu închirierea a 35 de terenuri din Parcul Cancicov pentru diverse activități comerciale, o altă inițiativă proastă intră la vot în ședința de mâine a Consiliului Local al municipiului Bacău: aprobarea unui nou regulament de organizare și funcționare pentru consiliu.

Spun că este proastă din cauza unor prevederi care vor pune bazele visului pesedist, și anume cenzurarea noastră, a consilierilor locali din opoziție, care punem tot felul de întrebări clarificatoare și încercăm să facem amendamente dar și comentarii pe marginea proiectelor de pe ordinea de zi, inițiate în proporție de 99% de executivul condus de primarul Necula.

Se pare că pe întâiul cetățean al orașului îl deranjează foarte mult diversitatea opiniilor din Consiliul Local, așa că s-a gândit, folosind recomandarea Prefectului de a actualiza regulamentul, să strecoare câteva prevederi prin care să ne închidă gura. Și nu numai nouă, ci și cetățenilor!

Exemple:

 • consilierii locali au dreptul să ia cuvântul o singură dată la un proiect de hotărâre;
 • când vrea președintele de ședință, fiecărui grup de consilieri locali îi va fi alocat un anumit timp pentru dezbateri, în funcție de mărimea grupului. (cum eu nu am grup pentru că sunt independent, probabil că uneori voi primi doar câteva secunde la fiecare proiect de hotărâre);
 • consilierii nu au voie să dialogheze cu persoanele aflate în sală și nici invers.

+ alte prostii precum cea de mai jos. Citez: “nu s-a stabilit definitiv. În discuție.” Așadar, avem de-a face cu o versiune preliminară a noului regulament, nicidecum cu un document bine aranjat, dezbătut, gata de aprobare.

Screen Shot 2018-03-28 at 15.33.12

În plus, vorbind despre un regulament cu aplicabilitate generală, deci despre un act normativ, acesta trebuia scos în dezbatere publică și să stea acolo cel puțin 30 de zile, conform Legii 52/2003 a transparenței decizionale. Probabil așa ar fi aflat de la cetățeni că există nevoia instituirii unei proceduri prin care cetățenii să aibă posibilitatea de a lua cuvântul în ședințele Consiliului Local. Sau să includem în regulament obligativitatea municipalității de a transmite live aceste ședințe, mai ales că primarul le programează fix în timpul programului de lucru și tocmai la marginea orașului, când și unde cetățenii nu pot să participe.

Voi ataca acest proiect în instanță. Jos cenzura!

cristian ghinghes kristofer jos cenzura

2 comentarii la “Cenzura e la loc de cinste în noul regulament al Consiliului Local”

 1. AAA 29 Martie 2018 at 23:34 Permalink

  50 shades of Ghinghes =))

 2. Vlad Popovici 30 Martie 2018 at 12:01 Permalink

  #schimbregulament
  În altă ordine de idei, trebuie apreciat faptul ca Primarul Necula e o piesă importantă în istoria umanității. Gândește-te că în și după campanie, a tot zis-o pe aia cu 12 ani de PNL, deci a învățat să numere pân’ la 12. Înainte cu ceva timp, la examenul de barou, s-a oprit cu număratul pe la 3! 🙂
  Deci, e dovada vie ca teoria Darwiniana funcționează!
  Și oricum, ei n-au voie la partid nici să-și voteze favoriții:))
  Eu, unul, dacă aș avea timp, aș lua galeria FCM-ului, m-aș prezenta la o ședință de CL și aș cere demisia.


Lasa un comentariu