Sâmbătă ne vedem la Civistarter Bacău!

Miercuri, 21 Noiembrie 2018 | Bacau | 1 comentariu

Pot schimba 100 de tineri România? Nu știu, poate că da.
Dar o comunitate locală? Cu siguranță, cred eu.

Dar cum totul începe încă din școală, vă invit sâmbătă, 24 noiembrie, la primul incubator de antreprenoriat civic din Bacău, organizat de comunitatea Corupția Ucide la Universitatea “George Bacovia”, unde nu numai că voi fi speaker, dar voi găzdui un atelier Școli curate.

În cadrul atelierului Școli curate, care a ajuns deja la Constanța, Baia Mare (Adunarea Generală a CNE din august) și Cluj-Napoca (Sesiunea națională de formare a elevilor reprezentanți), și la Bacău vom vorbi despre finanțarea transparentă și adecvată a instituțiilor de învățământ. Dacă veți participa, veți afla cum vă puteți monitoriza școlile (fie ca părinți, fie ca elevi) și mai ales cum putem determina împreună autoritățile să aloce mai mulți bani pentru învățământ.

Înscrieri aici: http://bit.ly/civistarterbacau. Este ultima zi, așa că vă recomand să vă grăbiți!<

În rest, programul este foarte stufos și extrem de interesant pentru cei care cred că activismul cetățenesc poate face statul să devină mai empatic cu cetățenii și, implicit, cu nevoile lor. Vor fi prezenți Ramona Ursu, Funky Citizens, Declic, Constantin Paraschiv, Luca Ciubotaru, Florin Bădiță, Angi Șerban și mulți alții.

Să nu uităm că acest eveniment de la Bacău este posibil în primul rând datorită lui Denis Blidariu, care de ziua lui a ales să primească drept cadou donații în valoare de circa 1.000 de euro astfel încât educația civică de performanță să prindă rădăcini și formă în Bacău, el ducând mai departe misiunea pe care a primit-o în prima ediție a incubatorului de la București.

See you there!

civistarter bacau

1 comentariu la “Sâmbătă ne vedem la Civistarter Bacău!”

  1. Kros 23 Noiembrie 2018 at 13:20 Permalink

    Un subiect interesant.Dar cum sa faci oamenii sa se comporte mai civilizat?Cei care au fost enumerate pot fi un exemplu? Cu siguranta nu toti.Despre bugetul invatamantului ce sa mai spui.Il vrem mai mare,dar rezultatul bugetului actual,adica absolventii aleg sa lucreze in alte tari.Pai daca gandim economic si intr-o economie de piata trebuie sa gandim economic,ajungem la concluzia ca invatamantul ne produce pierderi.Cele 4-5 milioane de emigranti scoliti majoritatea sant o pierdere uriasa.Sa nu-mi spuneti ca nu am dreptate.


Lasa un comentariu