CNADNR a plătit avansul de 16 milioane de euro pentru Centura Bacău

Vineri, 26 August 2016 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Este oficial: turcii de la Eko Insaat Ve Tic, cei care și-au adjudecat contractul de execuție a Centurii Bacău, pot trece efectiv la treabă. Asta pentru că, pe 23 august 2016, CNADNR a emis ordinul de plată pentru avansul de 15% prevăzut de contract, reprezentând 70.898.651,70 ron (cu tot cu TVA).

Informația se poate verifica online în ROGOP (Registrul operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată pentru unitățile din subordinea Ministerului Transporturilor), la numărul de ordine 3517 al operațiunii.

De la rubrica de explicații aflăm că factura emisă de Eko Insaat data încă de pe 12 iulie și că sursa de finanțare a plății este FC_FEN (care ar însemna Fondul de Coeziune – Fonduri Europene Nerambursabile).

plata avans centura bacau

O altă veste bună e că de pe site-ul CNADNR a dispărut din dreptul variantei noastre ocolitoare acea mențiune privind suspendarea contractului pentru schimbarea sursei finanțării. Totuși, termenul avansat de compania națională a rămas același: noiembrie 2019.

16 din cei 30,7 km ai centurii se suprapun peste viitoarea autostradă A7 spre Moldova, aceștia urmând a fi executați în primă fază doar pe un sens de autostradă, în regim de 2+1 benzi din 2 în 2 kilometri. Momentan se face descărcarea arheologică.

Dacă e să ne luăm după firma turcă, în curând ar trebui să vedem utilaje mari și desfășurări de forțe serioase în jurul Bacăului. Eu am încredere că vor face treabă bună, atât timp cât vor fi lăsați și vor avea la dispoziție resursele necesare, adică CNADNR să își respecte obligațiile contractuale.

În sfârșit!

sigla centura bacau jpg

1 comentariu la “CNADNR a plătit avansul de 16 milioane de euro pentru Centura Bacău”

  1. Mihai 28 August 2016 at 12:01 Permalink

    In Romania ma tem de orice. Parca vad cum vine un taifun, ceva si se sisteaza lucrarile. Eu, increzator astept finalul.


Lasa un comentariu