Coabitarea îi stă în gât lui Crin Antonescu. Victor Ponta râde.

Miercuri, 6 Februarie 2013 | Politica | 1 comentariu

Cum sunt destul de interesant de treburile politice și administrative ale țării și având în vedere faptul că în emisiunea de aseară au fost invitați liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, am urmărit în întregime Sinteza Zilei (click pentru fișierul mp4).

Ce am observat în ansamblu nu este numai existența unei tensiuni pasagere între Victor Ponta și Crin Antonescu, ci o serioasă nemulțumire a liderului PNL vizavi de coabitarea premierului cu președintele Traian Băsescu. Să ne distrăm puțin cu niște capturi.

Momentul 0 al serii. Mihai Gâdea, meritând fiecare euro pe care îl încasează de la mogul, întreabă:  De ce vă este teamă de Băsescu?

Victor Ponta a miroase capcana și răspunde:
Daca ne era frica de Traian Basescu nu eram aici de 2 ani. Vorbim despre un sistem. Traian Basescu este un sistem, nu o persoana. Cred ca deja am eliberat o mare parte din acest sistem. […] Optiunea mea de prim-ministru si de om politic este de a calcula care este costul in acest moment pentru Romania al unei noi crize politice acum. La anul, Traian Basescu isi incheie mandatul, nu mai poate candida. In acest moment mie mi se pare un cost pe care nu merita sa-l platesc acum. Merita sa indreptam zi de zi sistemul construit in 8 ani. O criza politica majora in acest moment ar insemna pentru noi toti un cost foarte foarte mare.

ponta si antonescu despre coabitare (1)

E Rândul lui Crin Antonescu, care mai spre finalul emisiunii îi mulțumește lui Dan Voiculescu în direct pentru niște chestii.

Oamenii acestia au fost jigniti (nr. de Traian Basescu), sunt frustrati, n-au armele noastre si atunci noi trebuie sa intelegem ca orice aparitie si orice asociere sub o forma sau alta sau orice bagare in seama a lui este de natura sa irite. Oamenii astia ne-au dat puterea total, fara rezerve, impotriva lui Basescu si a gastii lui de peste tot.

Premierul are dreptate cand spune ca domnia sa, impreuna cu Guvernul, impreuna cu administratia, au aceasta prioritate tot pentru acesti oameni, de a incerca sa le dea inapoi tot ce le-a fost luat, dar eu incerc sa inteleg faptul ca acesti oameni continua sa fie furiosi mai ales cand vad ca domnul Basescu e in continuare mincinos, ca e in continuare perfid, ca nu are in continuare nici cea mai mica intentie de a se comporta civilizat.

Avem obligatia… premierul si Guvernul in orice caz sa colaboreze. Eu n-as folosi termenul coabitare. Sa colaboreze, sa faca ce au de facut impreuna, dar placerea cu care unii vorbesc de coabitare (si aici nu ma refer la primul ministru) e de neinteles.

ponta si antonescu despre coabitare (2)

Dar exista unii care au inceput sa fie veseli cand vorbesc de coabitare, care au senzatia ca toata lumea asta asteapta in Romania. Nu, nu am primit votul pentru coabitare. Nu am primit votul pentru ca domnul Traian Basescu, cand s-o satura de stat la masa, poate se scoala de pe scaun si pleaca so noi trebuie sa avem grija ca nu cumva sa traga fata de masa dupa dansul.

Teama oamenilor este ca tot ceea ce a asezat Basescu in Romania poate ramane in aceasta tara si dupa ce Basescu isi va fi incheiat mandatul. Asta este, dupa mine, radiografia aceste frustrari.

Oamenii acestia au venit de 3 ori masiv la vot anul acesta si ce vad ei acum este ca Traian Basescu le rade in nas in continuare. Nu ca inca mai e la Cotroceni, ca asta s-ar accepta, sa spunem. Ci ca in continuare lasa impresia ca face jocuri, ca e si el pe-acolo, ca in continuare da certificate de buna purtare Guvernului, DNA-ului, Parchetului, Parlamentului.

ponta si antonescu despre coabitare (5)

Eu incerc sa va spun de ce cred si sa ii spun si domnului prim-ministru de ce cred ca asta ramane o preocupare, o sursa de frustrare pentru oameni.

ponta si antonescu despre coabitare

1 comentariu la “Coabitarea îi stă în gât lui Crin Antonescu. Victor Ponta râde.”

  1. Gigi 6 Februarie 2013 at 17:50 Permalink

    Deci ultima captura spune totul. Tare ma tem ca Crinut nu mai ajunge presedinte. De aia se si grabeste asa.


Lasa un comentariu