Conferinţă de presă de pomină, la Prefectură

Marti, 1 Noiembrie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale, Video | 1 comentariu

Azi, mass-media locală a fost invitată la o conferinţă de presă susţinuta de prefectul Constantin Scripăţ, pe tema acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor, respectiv pe cea a furnizării energiei termice în municipiul Bacău. Cum prefectul avea chef de răfuială, acesta l-a invitat şi pe primarul Romeo Stavarache.

Edilul băcăuan nu a putut sa participe la conferinţă deoarece era plecat din localitate, prin urmare i-a delegat să reprezinte Primaria Bacău pe viceprimarul Roxana Mironescu şi pe purtătorul de cuvânt Ionuţ Tomescu. A ieşit un talmeş-balmeş caracteristic prefectului apolitic Scripăţ (video jos).

Nu vreau să intru în problema ajutoarelor pentru încălzire pentru ca nu mă pricep, iar dacă aş face-o aş vorbi mult şi în necunoştinţă de cauză. În schimb, mi s-a confirmat pentru a nu ştiu câta oară că prefectul Scripăţ se bagă unde nu ii fierbe oala. A venit cu o gramadă de acuzaţii nefondate la adresa CET şi a Primăriei, toate, bazate pe două sesizări anemice. Eu cred că prefectul este bine intenţionat, însă modul în care pune problemele este de-a dreptul hilar. Aruncă cu noroi, ţipă şi fuge.

Am rămas cu toţii cu gura căscată în momentul în care reprezentanţii primariei încercau să răspundă acuzaţiilor. Prefectul s-a ridicat, şi-a luat cartonaşele şi a plecat din sală, de la propria sa conferinţă de presă, pe motiv că blazonul îi permite să discute doar cu primarul Romeo Stavarache şi că nu are ce vorbi cu Roxana Mironescu şi Ionuţ Tomescu. Acesta din urmă a catalogat gestul prefectului ca fiind “neelegant şi nedemn de un reprezentant de înalt rang al Guvernului României în teritoriu“.

L-am laudat când a sprijin activităţi precum ExplorIT, însă ne-am şi amuzat atunci când prefectul a fost stropit cu aghiazmă. Ce parere aveţi despre atitudinea lui Constantin Scripăţ?

1 comentariu la “Conferinţă de presă de pomină, la Prefectură”


Lasa un comentariu