Conferinta de presa pe tema inundatiilor

Marti, 27 Iulie 2010 | Bacau, foto, stiri, Video | 1 comentariu

Ca urmare a inundatiilor din oras, Romeo Stavarache – primarul mun. Bacau, a sustinut astazi la Primarie o conferinta de presa in care a facut o prima evaluare a pagubelor.

Un scurt rezumat al declaratiilor primarului:

  • Lucrarile de dupa 2005 la albia paraului Negel au salvat Cartierul CFR, mai putin o zona unde proprietarii nu au ingaduit lucrarile. Practic, prin aceasta bresa a intrat apa pe strada Arcadie Septilici si a inundat intre 100 si 150 de case. Apa in aceasta zona depaseste in anumite locuri 1-2 metri.
  • A spus ca astazi a lucrat foarte bine cu prefectul Neculai Olaru si cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, amintind de generalul Simionescu. Stavarache a spus ca datorita lor s-a reusit stoparea inundarii orasului. El a mai multumit firmelor de constructii care au ajutat la inaltarea digurilor.
  • Paraul Barnat a inregistrat un debit foarte mare, de 5 ori peste normal. Primarul a declarat ca Digul Barnat va rezista viiturii, dar doar daca in aceasta seara nu se vor inregistra precipitatii in cantitati mai mari de 30-40 de litri/mp.
  • S-au pregatit 100 de adaposturi pentru sinistrati, 60 la Colegiul Karpen, 40 la Colegiul Ferdinand I. In aceasta seara incepe distribuirea apei potabile si a alimentelor. Sunt pregatite pentru sinistrati nu mai putin de 6 000 de sticle de apa, sute de paini, conserve si kg de salam, toate asigurate de agenti economici din Bacau.

1 comentariu la “Conferinta de presa pe tema inundatiilor”

  1. Anonymous 29 Iulie 2010 at 07:57 Permalink

    Cine poate sa spuna ce reprezinta imaginea din spatele primarului ? (eu stiu )


Lasa un comentariu