CJ, mingea e la TINEri!

Marti, 24 Februarie 2015 | Bacau, Tineret | 3 comentarii

Având în vedere că la Consiliul Județean Bacău urmează cât de curând perioada în care ONG-urile vor putea aplica pentru finanțări nerambursabile destinate activităților nonprofit de interes public județean, echipa Cetățeni Activi pentru Bacău organizează joi o masă rotundă pentru îmbunătățirea procedurii de finanțare a sectorului non-guvernamental din Bacău prin Legea 350/2005.

Zilele acestea, proiectul privind acordarea finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean se află în dezbatere publică. În acest sens, Cetățeni Activi pentru Bacău intenționează să aducă la aceeași masă joi, 25 februarie toate persoanele și ONG-urile interesate. Rezultatul întâlnirii, care va avea loc la Bacchus Bistro Chic începând cu ora 18:00, va fi un document de poziție care va semnat de către toți participanții și care va fi pus în atenția Consiliului Județean Bacău.

Mi-ar fi plăcut să fiu prezent, dar sunt la București. Așa că una dintre problemele care mi-ar plăcea să fie ridicate la această masă rotunda este lipsa unui fond de tineret la nivelul Consiliului Județean Bacău, așa cum prevede altă lege cu numărul 350, și anume cea a Tineretului din 2006.

Cum acest lucru nu a fost posibil până în momentul de față, cel mai probabil din cauza lipsei unei revendicări clare a organizațiilor de tineret din Bacău în acest sens, mi-ar plăcea ca acest fond pentru ONG-uri, aflat acum în dezbatere, să cuprindă pe lângă domeniile sportiv, cultural și social, și o secțiune pentru proiecte de tineret. Sunt lucruri absolut normale pe le-am cerut și Primăriei Bacău.

P.S.: Bacau360.ro – turul virtual al județului Bacău e făcut cu fonduri obținute în baza Legii nr. 350/2005. Nu garantez, dar există posibilitatea ca anul acesta să aplicăm cu Divanul AdBlog pentru un proiect. Avem câteva idei.

making of bacau 360 kristofer cristian ghinghes

3 comentarii la “CJ, mingea e la TINEri!”

 1. CR 26 Februarie 2015 at 14:12 Permalink

  Putem vedea si noi acel “document de pozitie” (ce denumire…)? Va fi facut public?

  • Kristofer 26 Februarie 2015 at 19:55 Permalink

   Îi voi întreba pe cei de la Cetățeni Activi pentru Bacău. Bănuiesc că da.

 2. municipalu' 26 Februarie 2015 at 19:49 Permalink

  Pana la fund pardon fond de tineret cred ca saracii copii de prin judet au nevoie de canalizare si apa!


Lasa un comentariu