Cristi Manolache, ipocrit și vinovat în afacerea haldei de fosfogips

Luni, 29 Februarie 2016 | Bacau, Politica | Comenteaza

Dacă dimineață v-am demonstrat cu documente cine sunt principalii vinovați în afacerea haldei de fosfogips, acum am de gând să vă arăt complicii lui Romeo Stavarache și ai lui Dragoș Luchian. Mă refer la consilierii locali PSD, respectiv Cristi Manolache și toți oamenii săi care teoretic au reprezentat opoziția la nivel local în ultimii 4 ani.

Practic, de cele mai multe ori au tăcut din gură și au votat la unison cu liberalii, iar atitudinea asta a fost valabilă inclusiv în privința primirii de către municipiul Bacău a haldei AMURCO, cu titlu de donație.

În urmă cu câteva minute, Cristi Manolache (candidat traseist al PSRO la Primăria Bacău) a publicat un mesaj prin care îi acuză pe cei care au condus orașul și județul că ne-au otrăvit cu bună știință. Numai că Manolache uită că și el a fost acolo, votând pentru scăparea celui mai bogat român de halda de fosfogips.

Cei care ne-au condus orașul și județul ne-au otrăvit cu bună știință. Stavarache, Luchian, cu Scripăț – în frunte, iar în spatele lor PSD și PNL. În 2011, toți au bătut palma cu cel mai bogat român, ca să-l scape de halda de fosfogips. Oare a fost pe gratis? E incredibil cât tupeu pot să aibă să le ceară votul băcăuanilor. E incredibil cum alți candidați îi arată cu degetul, deși în 2012 zâmbeau împreună de pe afișe și se plimbau braț la braț prin oraș.

Concret, Cristi Manolache, din funcția de consilier local, a votat de 3 ori în favoarea potlogăriei pe care azi o condamnă:

  • 26 iulie 2012: este de acord cu modelul cadru de parteneriat între Amurco și mun. Bacău;
  • 12 noiembrie 2012: este de acord cu diminuarea aportului Amurco la proiectul de ecologizare (care până la urma nu s-a mai realizat) de la 1,2 milioane euro la 900 de mii de euro;
  • 12 septembrie 2013: Manolache votează în favoarea loviturii finale a lui Romeo Stavarache, un proiect de hotâre prin care municipalitatea preia toate obligațiile de mediu pentru muntele de fosfogips de la Amurco.

Drept dovadă stau procesele verbale ale acestor 3 ședințe.

Despre PSD-iști nici nu mai are rost să pomenesc. Niciunul dintre consilierii locali social democrați n-a pus la îndoială preluarea cu titlu gratuit a haldei de fosfogips.

cristi manolache sedinta consiliul local

Lasa un comentariu