Cum au fost cele trei zile la Mamaia (fotoreportaj DJ Residency și Sunwaves)

Luni, 6 Mai 2013 | foto | 2 comentarii

N-am fost de 1 Mai la mare, ci pe 2, 3 și 4, adică într-o perioadă în care stațiunea n-a fost atât de aglomerată cum anunțau ăștia pe la știri, ba din contră. La Mamaia n-a fost deloc agitație, cu excepția zonei de nord a stațiunii, unde Kudos Beach, corturile de la Sunwaves și Guestlist au fost full.

Am ajuns la mare datorită (în niciun caz din cauza!) celor de la Burn (energy drink), care au organizat un press trip pentru Mix-Off event-ul în urma căruia a fost desemnat câștigătorul competiției DJ Residency 2013. Pentru că mă ocup de nișa de muzică electronică pe Urban.ro, am fost invitat și eu în excursie cu echipa Burn și ceilalți jurnaliști.

Să luăm evenimentele la care am participat în ordine cronologică.

Am plecat joi dimineață din București și am prins A2-ul foarte liber. Primul tronson (40-50 de kilometri după ieșirea din București) e praf. Trebuie decopertat și refăcut tot covorul asfaltic.

malibu hotel mamaia 2013

La Hotel Malibu, care ne-a găzduit în cele două nopți și trei zile petrecute la mare, am ajuns undeva la prânz. Am fugit direct la plajă. Cei de la Burn ne-au dus la H2O, plaja cu acele saltele mari și portocalii, unde selecția muzicală e stas!

Plaja din Mamaia, pe 2 mai.

Plaja Mamaia la apus 2013-1

După ce am luat masa la Fratelli Beach & Club, poate fița maximă din Mamaia, am stat de vorbă cu cei 5 finaliști români din competiția DJ Residency 2013. Am scris pe Urban.ro despre această întâlnire, dezvoltând acolo cine este și ce știe să facă fiecare DJ în parte.

Ora 22:30 ne-a găsit în Club Guestlist (ex. La Mania), care a găzduit finala locală Mix-Off event, în cadrul serii cu numărul doi a The Mission 1st Of May. După ce DJ-ii finaliști Batz_RcPr, Thomas O’Malley, Defraktion, Mano Andrei și Șomesan Adrian au mixat fiecare câte 10 minute, la pupitru a urcat Bogdan.

În timp ce acesta îi pregătea terenul legendarului Sasha, headliner-ul serii, juriul a deliberat și a anunțat fericitul câștigător: Mano Andrei – el va reprezenta România la Ibiza în cadrul programului DJ Residency 2013. Mano, care este rezident și la Kudos Beach, a avut cel mai aranjat set din competiție. Experiența pe care a acumulat-o până în momentul de față și-a spus cuvântul.

La 4:00, Guestlist era neîncăpător, iar publicul prezent l-a primit cu brațele deschide pe nimeni altul decât Sasha, unul dintre cei mai vechi și experimentați DJ-i din lume.

DJ Sasha Guestlist Mamaia 2013 The Mission 1st of may

Vineri m-am întâlnit cu prietenii mei constănțeni din Consiliul elevilor și am petrecut câteva ore foarte frumoase în Constanța. Am vizitat Centrul vechi al Constanței, o zonă nu prea cunoscută printre cei care merg anual la mare, dar care are un potențial imens. Voi vorbi pe larg despre plimbarea mea în Constanța într-un articol viitor. Până atunci, o poză din turnul Moscheii Regale “Carol I”.

centrul vechi constanta 2013

Noaptea de vineri spre sâmbătă am petrecut-o în nordul stațiunii, epicentrul distracției în Mamaia în această scurtă vacanță de 1 Mai – Paște. Până să înceapă așteptatul festival Sunwaves, mi-am intrat în ritm la Kudos Beach, pe ritmurile celor două Blond:ish, un duo feminin underground foarte, foarte promițător. Atmosfera e genială la Kudos! Dacă ajungeți în Mamaia, nu trebuie să ratați acest loc în caz că vă plac clubbing-ul și muzica electronică.

Blondish Mamaia Kudos Beach 3 mai 2013

Apoi am fost la Sunwaves. Mai exact, în prima zi de Sunwaves, care i-a avut în line-up pe Marco Carola, Marc Antona și Kurmyshev la prima scenă și pe Rhadoo, Petre Ispirescu, Raresh și Cezar la scena 2. Am stat la scena 1, adică unde muzica, oricum prea underground pentru gusturile mele, avea măcar niște linii de bass driving.

Cele două corturi au fost pline.

În rest, centrul stațiunii Mamaia era gol-goluț. Toată nebunia și aglomerația v-am spus unde era: în nordul stațiunii, la muzică electronică. Vorba lu’ Mazăre: “Atracția în Mamaia este bahausul”. House-ul.

2 comentarii la “Cum au fost cele trei zile la Mamaia (fotoreportaj DJ Residency și Sunwaves)”

  1. gabi 7 Mai 2013 at 19:53 Permalink

    interesant

  2. Catalin 13 Mai 2013 at 12:23 Permalink

    In Kudos am fost si noi, insa nu in seara respectiva. Sper sa nu exagerez, insa mi se pare cel mai ok spatiu de ascultat muzica electronica de pe intreg litoralul nostru.


Lasa un comentariu