Sambata, 6 Septembrie 2014 | foto, Pareri personale | 4 comentarii
A fost cea mai incitantă întrebare de la cursul care a deschis ieri cea de-a treia ediție a evenimentului #priNeamt. La ea au încercat să răspundă, mai pe șleau sau mai diplomat, o serie de invitați cu experiență în turism și online. Sala de conferințe a Hotelului Central Plaza din Piatra Neamț a primit peste 120 de persoane (aș folosi stakeholderi), printre care afaceriști din domeniul turismului, studenți, jurnaliști și bloggeri.
N-am afaceri în domeniu, nu sunt pasionat de marketing, însă activez în online și îmi place să călătoresc. Am fost atent, mi-am notat câteva idei care mi s-au părut interesante și cred că ar fi păcat să le țin doar pentru mine. Gratuit și deschis tuturor celor interesați, cursul a început dimineață cu optimismul lui Bogdan Pușcașu, administratorul public al municipiului Piatra Neamț. A urmat Florin Bărhălescu, manager general la ICAR Tours. Speakerul care mi-a plăcut cel mai mult ieri, datorită felului direct în care a expus câteva dintre problemele cu care se confruntă turismul la ora actuală în România. Sesiunea a fost savuroasă mai ales pentru cei aproape 20 de bloggeri veniți de peste hotare. Horia Szabo, despre Conacul Archia, ca exemplu de bună practică în turismul românesc: După prezentarea Silviei Ștefănucă despre Conacul Polizu (județul Iași), au urmat la microfon Cristian Ignat de la 2Parale și Matei Psatta, Digital Strategy & Social Media Director la iLeo. Dacă primul a vorbit despre cum poate fi promovat eficient un business din turism pe Google prin Pay Per Click (targetare, pași înaintea începerii unei campanii pe Google, statistici etc.), Matei Psatta a ținut să ne prezinte legătura dintre companii și clienți în social media: “Ce te face unic? De ce oamenii trebuie să cumpere de la tine? Cut the bullshit: spuneți o poveste atunci când promovați ceva! Dacă ai un milion de oameni care îți beau berea, asta nu înseamnă că ai un milion de fani.” 5-11 septembrie. Tot ce-i de văzut #priNeamt! Urmărește ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Organizator: Eventur Bucharest (http://goo.gl/drGcCl). Powered by Petrom Romania (http://goo.gl/6b78DZ). Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy A mai scris Marius Sescu de la conferință.
Search
Articole Recente
- În atenția unor agitatori de meserie: așa arată semnătura fostului primar
- Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Sesizare penală pentru vandalii care distrug mobilierul stradal din Bacău
- Ziua Culturii Naționale la Teatrul Municipal Bacovia și cele 4 momente ce merită remarcate
- Reparații curente la iluminatul public din Bacău
Comentarii recente
- Gabriel Gabor on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Sorina on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Stan on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Q on Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Kristofer on 2021. Play!
- Petcu Constantin on 2021. Play!
- Stan on Transparență totală: absolut toate contractele și cheltuielile vor fi publicate pe site-ul Primăriei Bacău
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Iorga stefania alexandea on Transparență totală: absolut toate contractele și cheltuielile vor fi publicate pe site-ul Primăriei Bacău
- Stan on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
Primariile ar trebui sa interzica demolarea cladirilor vechi(cu exceptia celor a caror structura de rezistenta a fost afectata).Strainii adora arhitectura veche ,indiferent ce e ,casa particulara ,muzeu ,e un ,,tot”care atrage.Nimic nu e mai urat decat o strada cu case vechi traditionale romanesti ,de cele mai multe ori neingrijite alaturi de case noi disproportionate cu lotul pe care au fost construite,in culori tipatoare cu acoperisuri asisderea. Tradeaza haosul in care ne zbatem,indiferenta autoritatilor catre traditii si istorie.Nimeni nu va fi interesat sa vada blocuri de locuinte oricat de frumoase si viu colorate sunt ele.
Strainii adora sa-si bea cafeaua in aer liber ,cafenele gen boutique ,individualizate prin accesorii mai ales traditionale romanesti vor fi mereu un succes.Folositi materiale de constructii traditionale ,care sugereaza confort (lemn ,stuf ,lut ,etc) fara prea multe sticla,aluminium ,metal care oricum arata jalnic si murdar dupa doar un an.Evitati tot ce e din plastic,mobila,tacamuri,vesela ,gemuri ambalate in plastic.Impresionati prin buna dispozitie,onestitate ,calitatea serviciilor preturi la vedere ,igiena impecabila.
Construiti cat mai multe toalete publice,functionale si foarte curate.Iar ,materiale traditionale ,nu trebuie sa fie scumpe cu nu-stiu-ce produse automate ,butoane ,senzori.Doar simplu si foarte curat,sapunul,apa curenta ,hartia igienica sa nu lipseasca.
Nu e sufficient ca doar proprietarii de pensiuni si hoteluri sa faca eforturi,primariile mai ales trebuie sa contribuie prin hatararile pe care le iau vis-a vis de cum arata orasul ,satul,etc.
Locuiesc intr-un sat din Marea Britanie de 12 ani unde nici macar crengile uscate din stejarul de la poarta nu sunt taiate fara a cere permisiunea de la primarie si numai daca vecinii din sat nu au depus contestatie timp de 30 zile de la data la care am pus un afis la vedere langa copacul cu pricina.
Simona Rau
Nu stiu cum atragem turisti straini in Romania, dar stiu sigur cum ii atragem in judetul si municipiul Bacau: albumul foto Marturisi, 13 Legende, site-ul de promovare turistica din bani publici, autori Dragos Benea si Nicoleta Bichescu. Apoi, Bacau.Acasa si Bacau.Acasa la crestini. Autori Nicoleta Bichescu, Ionut Tomescu si Romeo Stavarache. Cu astia cucerim turistii! De altfel, se vad hoarde intregi de straini la granitele judetului.