Cum “m-am descurcat” la evaluarea competenţelor digitale

Sambata, 23 Iunie 2012 | internet, Pareri personale | 7 comentarii

N-am copiat şi n-am făcut ceva care să mă compromită, ci am apelat la un truc de care chiar mă simt mândru. Întâi de toate, precizez că proba de evaluare a competenţelor digitale de la examenul de bacalaureat 2012 a fost facilă pentru mine, însă destul de “tricky” pentru mulţi dintre colegii mei. Am fost declarat experimentat după ce am obţinut 94 de puncte din 100.

Pe lângă cerinţele cu Excel, Word şi PowerPoint, subiectul cu numărul patru ne mai cerea să edităm fişierul HTML din folderul de examen în aşa fel încât primul cuvânt să aibă hyperlink cu locaţia de pe HDD a fişierului. După cum am spus, uşor pentru mine, “tricky” pentru alţii.

De asemenea, la finalul paginii WEB ni s-a cerut să inserăm un tabel cu două coloane şi un rând, iar în cele două căsuţe să avem AA, respectiv BB. Spre ruşinea mea, nu ştiu să scriu codul HTML astfel încât să generez un tabel. Ce am făcut?

Am deschis Microsoft Word (din nou), am inserat un tabel, am salvat documentul ca pagină WEB (adică în format HTML), am editat cu notepad pagina WEB abia creată, am localizat codul sursă al tabelului (ştiam că începe şi se termină cu table) şi l-am copiat în fişierul HTML din folderul de examen. Voila! Uite tabelul.

7 comentarii la “Cum “m-am descurcat” la evaluarea competenţelor digitale”

 1. Ioana 23 Iunie 2012 at 14:18 Permalink

  Era suficient sa dai click dreapta si ‘Editeaza’. Ti se deschidea totul in word si acolo editai fara probleme. Nu aveau pretentia sa inserezi codurile HTML la sfarsitul paginii voiau doar sa vada ca ai habar de o optiune prin care poti edita acea pagina web.

 2. Ticalos 23 Iunie 2012 at 14:20 Permalink

  esti un geniu!

 3. Rares 23 Iunie 2012 at 14:42 Permalink

  Si totusi, nu stii sa faci un tabel… si cu toate trick-urile tale… tot n-ai luat suta.

 4. Cosmin 23 Iunie 2012 at 16:14 Permalink

  Tot in word am facut si eu, dar fara alte complicatii, pur si simplu am editat in word. Tot 94 am luat si eu.

 5. Ciprian 24 Iunie 2012 at 00:58 Permalink

  Competentele astea sunt un fel de ECDL?

 6. vlad 25 Iunie 2012 at 19:00 Permalink

  pe cat de usoare pe atat de inutile sunt aceste competente, asta e parerea mea ca doar prin simpla prezenta treci mi se par o banalitate si o pierdere de timp in care puteam invata pentru adevarata proba de bacalaureat!


Lasa un comentariu