Desfiintarea celor 180 spitale ingroapa puterea?

Duminica, 10 Aprilie 2011 | Pareri personale | 2 comentarii

Restructurarea celor 181 de unitati spitalicesti este, fara doar si fara poate, cel mai discutat subiect in aceste zile in tara. Suparati ca spitalul din orasul lor va fi inchis, sute de localnici din Codlea au blocat ieri circulatia pe DN1. De asemenea, alte zeci de proteste au avut loc zilele trecute in tara, exact din aceleasi ratiuni. Dupa parerea mea, este de-a dreptul strigator la cer ca un om sa plateasca zeci de ani asigurarea de sanatate obligatorie, iar tu, guvernant, sa ii iei acum spitalul din localitate si sa il trimiti sa se trateze la 50 de kilometri departare de casa.

Pe de alta parte, o reforma a sistemului sanitar este absolut necesara, dar nu de acest fel, nu lasand oamenii sa moara. Nu poti ca intr-un spital in care ai mii de bolnavi sa opresti brusc utilitatile. Nu poti sa muti pacientii de la neurologie de la Bucuresti la Vaslui avand in vedere ca acei oameni au semeni care ii viziteaza zilnic la spital si ii ingrijesc. Nu poti sa lasi 2 oameni sa moara in fata spitalului pe motiv ca spitalul a fost inchis de o zi. Lucrurile astea s-au intamplat zilele trecute. Ce mai urmeaza?

Au fost taiate si inghetate salariile bugetarilor si a fost marit TVA-ul, dar nu acestea sunt cele mai mari greseli ale guvernului PD-L din punct de vedere al impactului asupra populatiei, ci inchiderea a 40% din spitale. Cand bolnavului i-ai luat spitalul, asteapta-te sa nu-i mai vezi votul in veci. Insa pun pariu ca la alegerile urmatoare vor fi destui cei care vor pune stampila pe portocalii ca deh’, romanii sunt orbi.

2 comentarii la “Desfiintarea celor 180 spitale ingroapa puterea?”


Lasa un comentariu