Despre educatia sexuala (in Bacau si nu numai)

Numarul de ieri 11 ianuarie 2009 al cotidianului gratuit Adevarul de Seara – Editie de Bacau a avut ca subiect de prima pagina un verdict destul de ingrijorator: „Tinerii bacauani nu stiu sa foloseasca prezervativul„.

Din articolul scris de Catalina Rascanu poti trage foarte usor o concluzie care ar starni hazul pentru multi dintre elevii din ziua de astazi: este necesar o campanie nationala agresiva care sa formeze educatia sexuala a tinerilor.
Am fost tentat ca in prima faza sa pun acestui articol un titlu mai bland: „Adevarul de Bacau ne invata cum sa facem sex”. La o recitire a articolului mi-am schimbat punctul de vedere. Amuzamentul pe care il aveam in mine s-a transformat brusc in revoltare.

Este inadmisibil ca in anul 2009 in plina era a democratiei, a informatiei si a internetului, 90 % dintre tineri sa nu cunoasca metodele de protectie sexuala. Complet ingrijorator. Cred ca acest lucru se datoreaza mintilor invechite si fac referire inclusiv la parintii care refuza sa discute cu odraslele lor despre sex.

Nu sustin cursurile de sexologie dar nici nu le spun nu. Ar trebui ca macar o data pe semestru sa isi faca aparitia in fiecare clasa din fiecare institutie de invataman cineva avizat sa explice elevilor cum sta treaba cu prezervativul si cu metodele de contraceptie.

De obicei astfel de stiri nu au ce cauta pe prima pagina a unui ziarel dar de aceasta data apreciez maniera in care s-a scris despre acest subiect si acord nota zece autorului pentru ca incearca sa traga un semnal de alarma care ar trebui sa ajunga la urechile celor din Ministerul Educatiei.


9 thoughts on “Despre educatia sexuala (in Bacau si nu numai)

  1. Nu am avut nevoie pana acum si nu cred ca este asa de greu.

    Problema de fond nu este ca tinerii nu stiu sa il foloseasca ci mai degraba ca nu vor sa il foloseasca sau nu stiu ca trebuie sa il foloseasca.

  2. Anonimule(al treilea din lista), s’avem pardon, da’ prezervativul se pune cand dumnealui e deja sculat 😀

  3. Romanii nu stiu sa foloseasca apa si sapunul, pasta de dinti si samponul, si tu iti faci griji pentru prezervativ??? 🙂

  4. river:)))…probabil al 3 -lea anonim sa exprimat gresit.cred k a vrut sa zica ca atunci cand il pune…se retrage dumnealui:))in fine,nu prea merge subiectu!parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *