Diseara ne uitam la finala Eurovision 2011

Sambata, 14 Mai 2011 | muzica, Pareri personale | 5 comentarii

E o traditie pentru mine sa comentez piesele din finala Eurovision. Am facut-o si in 2009, si in 2010. Ca tot am ocazia, ma laud cu reusita Lenei de anul trecut cu piesa Satellite, si doar pentru ca a fost favorita mea pentru locul I. De altfel, clasarea duo-ului Ovi si Paula pe locul III in 2010 a fost putin surprinzatoare pentru mine.

In anii trecuti va spun sincer ca n-a fost nicio piesa in concurs care sa ma faca sa pun mana pe telefon si sa platesc pe un SMS peste 1 euro ca sa votez. Eurovision 2011 ma va avea ca votant pentru ca in competitie este Ungaria, cu piesa What About My Dreams interpretata de Kati Wolf. E e dance, pe gustul meu si pe desupra putin trancy.

Un pronostic pentru ce va face Romania in seara asta in finala de la Dusseldorf? Eu cred ca Hotel FM – Change are mari sanse sa prinda primele 5 locuri, cu toate ca nu o vad ca fiind o piesa de top. Lena (Germania) are o piesa ciudatica, parca prea underground pentru spiritul comercial al Eurovision. Dar oricand ne putem astepta la suprize luand in considerare ce s-a intamplat in 2006, an in care a triumfat hard rock-ul, cu Lordi.

Ca sa fiu scurt si cuprinzator, uitati cateva dintre piesele de la Eurovision 2011 care imi plac si care cred ca au sanse la podium, in ordinea in care pronostichez ca se vor afla in configuratia finala a clasamentului. Cred ca este timpul sa avem un podium dance, cu muzica energica.

Ungaria – Kati Wolf: What About My Dreams
Estonia – Getter Jaani: Rockefeller Street
Moldova – Zdob si Zdub: So Lucky
UK – Blue: I Can
Romania – Hotel FM: Change
Suedia – Eric Saade: Popular
Ukraina – Mika Newton: Angel
Finlanda – Paradise Oskar: Da Da Dam

In eventualitatea in care cumva cineva presupune ca vom fi furati si ca votul este bazat nu pe opinia telespectatorilor din intreaga Europa, ci pe considerente geo-politice, am un mesaj: nimeni nu ne va lasa sa castigam din cauza faptului ca nu avem infrastructura necesara organizarii unui astfel de eveniment. Punct.

5 comentarii la “Diseara ne uitam la finala Eurovision 2011”

 1. Styx 14 Mai 2011 at 16:10 Permalink

  Ma asteptam la altceva de la tine.

 2. Styx 14 Mai 2011 at 20:04 Permalink

  Ma asteptam sa ignori total evenimentul. :-)

 3. @Silviu 14 Mai 2011 at 23:40 Permalink

  Cam slaba prestatia Romaniei din anul acesta . Si faptul ca s-a desfasurat concursul in seara de revelion … mi se pare total neinspirat . Anul trecut , Paula si Ovi chiar m-au facut mandru sa fiu roman . !

 4. ady_95 15 Mai 2011 at 01:53 Permalink

  Azerbaijan a castigat ESC 2011. Nu a fost chiar de asteptat rezultatul asta, deci categoric SURPRINZATOR, Romania nu avea prea multe sanse, dar asta e a plecat de pe 17, a ramas pe 17… totusi IN SEMIFINALA am fost peste: Bosnia & Herzegovina, Ucraina, Austria, Irlanda, Estonia si Moldova.
  Deci finala a fost condusa de interese politice si nationalisme. Deci romanii cauta sponsori pentru cei pe care ii trimitem la ESC ca apoi sa nu conteze decat relatiile internationale la care ne pricepem “DE MINUNE”…


Lasa un comentariu