Dragos Benea la Divanul VIP

Noi, bloggerii din Asociatia Divanul Ad-Blog, ne-am intalnit la Piazzetta joi seara cu Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau. A fost o intalnire care a durat peste 5 ore, una relaxata si foarte prietenoasa, asa cum ne dorim sa fie toate intalnirile Divanul VIP.

Nici nu stiu cum si de unde sa incep. Am abordat enorm de multe subiecte, incepand cu politica sau proiectele CJ si terminand cu familia si hobby-urile celui mai tanar presedinte de CJ din tara. S-a mancat, s-a baut, s-a ras mult, iar Dragos n-a avut nicio retinere in a face lucrurile astea brat la brat cu bloggerii, unii dintre ei fiind ziaristi.

Fie vorba intre noi, el are o chestie (calitate, cred eu) pe care nu o au multi dintre politicienii Bacaului: stie cand si cum sa se adapteze mediului in care se afla. S-a vazut asta si la intalnirea cu bloggerii deoarece a tinut sa vorbeasca despre hobby-urile sale, despre familie, despre sporturile preferate, despre persoana sa in definitiv.

Ne-a fost clar ca incearca sa isi faca o imagine de politician care sa se muleze pe idealurile cu care vin cei si mai tineri decat el din spate. Ca sa o simplificam, Benea incearca sa cucereasca si publicul tanar si cel din urban, lucru de care, in opinia mea, PSD-ul are acum nevoie, in contextul in care electoratul batran dispare pe zi ce trece.

Sa luam pe rand ce s-a vorbit la masa:

  • Judetul Bacau ar putea avea un circuit turistic interesant (Salina de la Tg. Ocna, izvoarele de la Slanic Moldova, Sala de sport in care s-a pregatit Nadia Comaneci, Manastirea Borzesti, Biserica Precista, Tescani, etc.)
  • Posibili candidati la Primarie in 2012 si aici am discutat pe marginea omului care ar putea sa il bata pe Stavarache in acest moment, indiferent de partid. Am ajuns la concluzia ca e greu sa gasim unul.
  • Este foarte posibila o alianta PSD + PNL la CJ Bacau. Scripat si PD-L-ul ard in momentul asta.
  • Ii place foarte mult Argentina. Tine cu Argentina, i-ar placea sa traiasca acolo si, dupa cum a spus cu ceva timp in urma si in live chat, crede ca intr-o viata anterioara a trait acolo.
  • A spus ca nu vrea sa moara politician, dar eu nu il cred. Are doua mandate la presedintia CJ Bacau, se indreapta spre al treilea si cred ca nu se va opri aici.
  • In 2011 are in plan sa isi faca blog si cont Facebook. Vrea sa le actualizeze frecvent si doreste ca cel care sa scrie pe ele sa nu fie nimeni altcineva decat el.
  • Dansurile sunt pentru el o enigma, avand un handicap in acest domeniu inca din copilarie. Cica nu simte ritmul muzicii. Dar ii place Tango-ul si muzica latino. Julio Iglesias, stim noi.

Etc, etc. Au mai fost la intalnire si au scris despre ea ContraSENS, Kaysha, Criticati.ro, Amalia si, nu in ultimul rand, Riverflow, care a relatat Divanul VIP cu Benea nu oricum, ci in versuri. Vor urma si restul. Ii multumesc lui ContraSENS pentru fotografii.

3 thoughts on “Dragos Benea la Divanul VIP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *