Povestioare cu extratereștri la sfințirea unei biserici catolice

Marti, 16 Septembrie 2014 | Bacau, foto | 1 comentariu

Sâmbătă am fost pe baricade. Mi-am propus să ajung la patru evenimente și am reușit. Unul dintre ele a fost sfințirea Bisericii Romano-Catolice “Sfânta Cruce”, acel lăcaș de cult din sudul Bacăului pe care îl pot vedea de la distanță toți șoferii care tranzitează orașul.

25 de ani a durat construcția bisericii, dat fiind faptul că autorizația de construcție a fost emisă în 1990. Pe lângă Episcopul de Iași, PS Petru Gherghel, episcopul auxiliar de Iași, PS Aurel Perca și episcopul auxiliar de București, PS Cornel Damian, la eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale. Dragoș Benea, care a tăiat panglica inaugurală a bisericii, a fost însoțit de deputații Cosmin Necula și Ionel Palăr, de viceprimarul Vasile Tescaru, dar și de senatorul Dragoș Luchian. Chiar m-am gândit la un slogan în timpul procesiunii de sfințire: Biserica unește, USL trăiește.

Să știți că a fost o slujbă foarte frumoasă. Vă mărturisesc că sunt catolic și consider că dragostea pentru muzica uplifting trance (acea muzică euforică cu pasaje influențate religios) se trage și din audițiile pe care le-am tot avut la liturghiile de duminică.

Totuși, amintirea cu care am plecat de la Biserica “Sfânta Cruce” nu este orga, ci pilda modernă rostită de PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iași. A vorbit despre cum extratereștrii veniseră la un moment dat pe pământ și n-au reușit să înțeleagă de ce l-am răstignit pe Iisus. Povestioara asta m-a trimis cu gândul la ultimele declarații ale Vaticanului privind viața extraterestră. Îmi pare rău că n-am înregistrat momentul.

1 comentariu la “Povestioare cu extratereștri la sfințirea unei biserici catolice”

  1. Laur 3 Mai 2015 at 03:28 Permalink

    Daca zici ca asculti trance de calitate, poftim un set super: https://www.mixcloud.com/rykwac/markus-schulz-global-dj-brodcast-12-16-2010-very-very-good-trance/

    Si inca ceva superb https://www.youtube.com/watch?v=zR8LVZr2NXk


Lasa un comentariu