Fabrica Proletarul – Pobac se darama

Miercuri, 27 Februarie 2008 | Bacau, foto, stiri | 6 comentarii

Am vorbit intr-un articol recent despre industria din Bacau si prabusirea ei. Spuneam ca oamenii din clasa muncitoare nu prea mai au unde sa lucreze si ca se fac banci, centre comerciale si ansambluri imobiliare scumpe dar nu se gasesc multi clienti, tocmai din lispa banilor.

Bogatii nu au cum sa traiasca fara saraci!

Asta clar, daca bogatul (patronul) nu are angajati care sa lucreze pentru el, bogatul devine sarac. Scria acum cateva saptamani in ziare ca Real Hypermarket de la Bacau, actualmente in constructie, poate aduce 3000 de locuri de munca, dar consilierii locali si cei de la CJ Bacau se incapataneaza sa nu dea unda verde constructiei.

Probabil ca cei de la Real nu au dat spaga pentru respectivele autorizatii.

Sa revenin la fabrica Proletarul. Fosta fabrica de postavuri Proletarul se numeste acum Pobac si este in deriva. Fabrica este lasata de izbeliste, ea a fost vanduta de AVAS in 2006 iar acum este in curs de degradare. Fabrica cu pricina este intinsa pe cateva mii de metri patrati intr-o zona a orasului foarte buna. Langa fabrica, la intrarea de pe strada Ana Ipatescu deja s-a daramat o mica parte din fabrica unde sa va construi o hala.
Circula zvonul cum ca si constructia cea mare (fabrica propriu-zisa) se va darama intr-un mod sigur: plantarea dinamitei si aruncarea in aer a unei vechi fabrici care a produs enorm, iar acum este scufundata in praf si noroi.

Foto jos cu locatia fabricii si cu poze de la fata locului!


6 comentarii la “Fabrica Proletarul – Pobac se darama”

 1. Anonymous 28 Februarie 2008 at 10:25 Permalink

  nu stiu ce hala se va construi dar aceeasi firma wooltop are aprobare pt un alt proiect acolo . o privire aici http://www.primariabacau.ro/HCL_423_2007.pdf

 2. kristofer93 28 Februarie 2008 at 11:29 Permalink

  Cladire – Hala … Poate are proiect si pe cladirea mare care se va darama si poate peste alea face bloc

 3. Imperfectul 11 Martie 2008 at 00:08 Permalink

  cei de la real nu au unda verde din cauza ca nu au actele necesare pentru a dovedi ca terenul este al lor. In plus terenul este revndicat. Daca citeai presa locala, stiai!

 4. Maryn 4 Februarie 2013 at 14:21 Permalink

  Stie cineva unde mai sunt arhivele fabrici???

  • Stranger 7 Iunie 2013 at 11:07 Permalink

   in spate la economic 😛

 5. dana 8 Iunie 2013 at 13:20 Permalink

  Buna ziua!As fii si eu interesata sa aflu unde pot gasi arhiva fabrici?Multumesc mult!


Lasa un comentariu