Finala națională Eurovision 2013 (live blogging și poze)

Sambata, 9 Martie 2013 | muzica | 9 comentarii

Așteptarea a luat sfârșit, ar spune unii. Cert este că în această seară aflăm cine va câștiga finala selecției naționale Eurovision 2013, trofeul din fotografiile postate mai jos, primele din această seară, respectiv șansa de a reprezenta România la Malmo, Suedia, unde are loc în acest an concursul Eurovision.

IMG_4895Avem de ascultat cele 12 piese din finală aparținând, în ordinea în care intră în concurs, Casa Presei, Narcis Iustin Ianău, Freestay, Elena Cârstea Muttart, Luminița Anghel, Ovidiu Anton, Cezar, Cristian Prăjescu, Electric Fence, Al Mike feat. Renne Santana, Tudor Turcu și Andrei Leonte. Apoi votăm, după care, în cele din urmă, aflăm rezultatele. Floare la ureche, ar trebui să meargă șnur.

Ce fac eu? Păi sunt blogger oficial Eurovision România în acest an, deci relatez, postez, fotografiez, bărfesc și scriu pe Twitter din platourile TVR. Așteptați-vă la o avalanșă de fotografii și informații în următoarele ore.

Voi puteți să vă dați cu părerea și să vă susțineți preferații prin intermediul comentariilor, pe Facebook sau pe Twitter #EurovisionRO. Și să votați prin SMS la 1267. Să nu uit. Finala începe la ora 21:00, deci în exact 60 de minute. Pregătiți?

20:12 – Dan Manoliu, TVR: “Nu mai avem Boney M în această seară. […] Oricum, este o seară grea.”

IMG_4905

20:18 – Prezentatorii, cel puțin cei din Camera Verde, Oana și Teddy, sunt mai eleganți decât la semifinale în această seară. Poze, în curând.

21:00 – Suntem live. Deci da, ținutele sunt mult mai frumoase. :)

21:10 – “Să ducem Un Refren în Schengen”, pe bune? A început concursul. Primii pe scenă sunt cei de la Casa Presei. Cuvintele de mai devreme îi aparțin lui Robert Turcescu.

21:16 – Pe mine chiar nu mă puteți acuza de patriotism local. Sunt băcăuan ca Narcis, însă îmi mențin poziția: nu îmi place deloc piesa.

21:18 – Ntz ntz ntz, nu zic nimic rău de Freestay. Nu vreau să mă pun rău cu Sandra, care zice că cei de la Freestay sunt “băieții ei”.

21:20 – Câteva imagini din culise.

21:24 – Au intrat în Camera verde Casa Presei, Narcis Iustin Ianău și Freestay.

21:32 – Au cântat Elena Cârstea și Luminița Anghel, cele mai staruri, ca sa zic așa, din această seară. Bune voci!

21:34 – Eu cred că Ovidiu Anton are mari șanse să câștige concursul din această seară. De ce? Piesă plăcută, caldă și o interpretare excelentă. Ar fi mai bine pentru el dacă ar fi puțin mai “friendly” cu artiștii din Camera verde. Am observat o oarecare aroganță în atitudinea lui la semifinală.

21:39 – Cezar, preferatul cititorilor mei (serios?), interpretează “It’s My Life”. Mă deranjează ce aud.

21:45 – Și-au făcut apariția în Camera verde, de altfel locul de unde fac live blogging, Elena Cârstea, Luminița Anghel, Ovidiu Anton și Cezar.

21:50 – Cristian Prăjescu și Electric Fence intră în scenă cu “The best thinh in life is to love”, respectiv cu “Emilia”. Prima e ok, a doua e ceva ce văd și aud anual la Eurovision.

21:58 – E pauză, dar eu vă pregătesc un clip delicios din “Camera verde”.

“Pacat ca nu ati ajuns multi dintre dumneavoastra la un Eurovision international, unde toata lumea se bucura ca este o seara speciala. Nu este posibil sa se auda 3 aplauze, este absolut rusinos.” –
Dan Manoliu

22:06 – Camera verde îi primește pe Cristian Prăjescu și Electric Fence. Între timp, au cântat Al Mike feat. Renee Santana, cei pe care eu i-aș trimite la Malmo. De asemenea, Tudor Turcu ne spune “Hello”, prin una dintre cele mai originale piese din concurs, zic eu.

22:14 – Ultimul cântec din concurs: “Paralyzed”, de la Andrei Leonte. British, nu?

22:22 – Gata, toți artiștii sunt în Camera verde. Și… start televot!

22:33 – Cititorii mei zic bine. Cezar conduce momentan în preferințele publicului.

22:40 – Acest moment cu Alyona este înregistrat, ca să știți.

22:52 – Aglomerație și tensiune, ambele la maximum, în Camera verde. Câteva fotografii, mai jos.

22:54 – Stop vot!!! Cezar e primul, Casa Presei e pe 2. Luminița Anghel e a treia. Să vedem ce a decis și juriul.

eurovision vot finala 2013

23:12 – Toată lumea se plânge, da’ nimeni nu votează. E exact ca în politică.

23:45 – Cezar a câștigat Selecția Națională a Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life”. Piesa lui este și favorita voastră, a cititorilor Kristofer.ro, în urma sondajului realizat în ultimele zile pe blog.

00:04 – Cântarea finală, ca să zic așa. Cezar ridică trofeul Eurovision România 2013 în lacrimi.

00:12 – “Mulțumesc pentru aprecieri, dar se pare că am o piesă de nota 7”, cu aluzie la notele date de juriu.

00:30 – Eurovision continuă pe TVR 1 la “discuția de după”. Polemici, polemici. :)

00:35 – E trist faptul că mai mult de jumătate din artiști au șters-o acasă și nu au rămas la această discuție.

9 comentarii la “Finala națională Eurovision 2013 (live blogging și poze)”

 1. Andrey 9 Martie 2013 at 20:29 Permalink

  Hai cu Electric Fence!!!

 2. Cici 9 Martie 2013 at 20:30 Permalink

  Elegante? Bine ar fi! :))
  Draperiile alea din semifinale erau vai de mama lor!

 3. Razvanel Dutu 9 Martie 2013 at 20:31 Permalink

  Poze, multe pozeee!

 4. Andreea Toma 9 Martie 2013 at 20:44 Permalink

  Cu emotii si nerabdare, suntem pe baricade. :)

 5. Textiera 9 Martie 2013 at 22:46 Permalink

  Piesele ca piesele, dar prezentatorii sunt sub orice critica. Atat ABBA, cat si cei din camera verde. E pacat, ceva mai simplu putea fi mai de efect decat maimutareala asta fara sens…

 6. Flava 9 Martie 2013 at 22:50 Permalink

  Rene are cea mai buna piesa si voce. Turcescu este sprijinit de cineva…

 7. Ionut 10 Martie 2013 at 13:59 Permalink

  „E trist faptul că mai mult de jumătate din artiști au șters-o acasă și nu au rămas la această discuție.” – e trist ca spui asta. Poti confirma daca toti participantii au fost anuntati de emisiunea de dupa concurs? Am vazut ca un tip de la Casa Presei a venit de acasa la emisiune, spunand ca ei nu au fost anuntati. Oricum, Luminita a facut bine ca a „sters-o” acasa, asa cum spui tu. Prin prezenta ei acolo, valida votul juriului. Circ, mult circ…tipic lui Manoliu….Cand a fost acuzat juratul Naftanaila, el a inceput sa dea in Dana Dorian…Toata lumea spune ca chiar daca primea Luminita puncte de la ala, tot nu castiga. Un punct diferenta intre Carstea si Cezar l-ar fi coborat pe Cezar pe 4 si asa Lumnita castiga. Nu se stie niciodata si nu conteaza. Trebuiau sa fie corecti pana la final.

  Una peste alta, Casa Presei a fost o gluma, care a furat niste puncte de la public si asa a dat peste cap totul, iar da, Renee is the BEST! A, si Carstea a comis-o iar, ca si Cotabita pe Facebook, sa o acuze pe Luminita ca a avut compozitor strain (a incalcat regulamentul si nu stiam noi?)….


Lasa un comentariu