Forumul Constituțional vine vineri la Bacău

Miercuri, 17 Aprilie 2013 | Bacau | Comenteaza

Cunoașteți deja intenția actualei clase politice de a schimba Constituția României. Am participat ieri la o dezbatere pe aceeastă tema la facultate. Până să vă împărtășesc opinia mea despre schimbarea Legii fundamentale, trebuie să știți (mă adresez în mod special băcăuanilor mei) că vineri, 19 aprilie 2013, Bacăul va fi gazda unei dezbateri în cadrul Forumului Constituțional.

Obiectivul principal al acestei dezbateri este formularea unor propuneri punctuale și precis articulate de revizuire a Constituției.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” și va începe la ora 10:00. Forumul Constituțional este cea mai importantă instanță de dezbatere publică, învestită de Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României să deruleze acest proces.

Centrul-de-Afaceri-Si-Expozitii-Bacau-8

La eveniment va fi prezent conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, coordonator al Forumului Constituțional și președinte al Asociației Pro Democrația – organizația din spatele acestei inițiative naționale.

Dezbaterile publice ale Forumului sunt organizate pe trei axe: teritorială, tematică și academică. Dezbaterea de vineri este organizată cu sprijinul Asociației Eurocivica face parte din axa teritorială. Aceasta presupune organizarea de întâlniri la nivel local, județean și regional, urmărind organizarea a cel puțin unei dezbateri în fiecare județ din țară. Să vedem, să vedem, ce-o să iasă.

Despre Eurocivica am mai vorbit, ba chiar am lucrat cu ei la proiectul Top School.

Lasa un comentariu