Foto: Pasajul rutier subteran, gata de inaugurare

Mâine va fi inaugarat Pasajul rutier subteran „Oituz-Ștefan Gușă„, care leagă centrul Bacăului de ieșirea spre Brașov. Astăzi am trecut pe-acolo să fac câteva fotografii și i-am găsit la fața locului pe primarul Romeo Stavarache și viceprimarul Dragoș Luchian, care monitorizau ultimele amenajări. Deschiderea pasajului se va face mâine, 20 mai 2012, la ora 15:15, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig.

Realizat din fonduri ale Uniunii Europene, ale Guvernului României și cofinanțare din bugetul local, Pasajul rutier subteran „str. Oituz – str. G-ral Ștefan Gușe” este una dintre cele mai mari realizări de infrastructură din Moldova, având o lungime de 300 de metri, din care 86 reprezintă pasajul subteran propriu-zis.

Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, lucrarea este o premieră românească. Tunelul prin care se va circula a fost realizat din 2.000 de metri cubi de beton. În fața sa a fost atașat un cuțit, care a scobit în pământ, iar tunelul a înaintat prin împingere hidraulică. Tunelul trece pe sub 14 linii de cale ferată, iar construcția a fost realizată fără ca circulația feroviară să fie întreruptă. Vezi aici fotografii de la finalizarea tunelului!

„Inaugurarea pasajului este un moment de mare satisfacție. A fost un proiect ambițios, căruia nu mulți i-au dat șanse de reușită, dar de care era mare nevoie. Orașul Bacău s-a dezvoltat nefiresc, doar de la Nord la Sud, și am tot gândit posibilitatea să determinăm și o dezvoltare de la Est la Vest. Realizarea acestui pasaj, care scurtează cu peste doi kilometri distanţa dintre centrul orașului și ieșirea spre partea de Vest reprezintă o soluție viabilă și am reușit să convingem de acest lucru și organismele europene de unde am obținut finanțare. În cadrul aceleiași strategii de dezvoltare am realizat și Centrul de Afaceri și Expoziții și am demarat lucrările la o Sală Polivalentă, cu o capacitate de până la 8.000 de locuri, dupa care urmează un stadion cu o capacitate de 25.000 de locuri”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Pasajul rutier scurtează considerabil distanța dintre centrul orașului și cartierele CFR și Tache, fluidizează traficul, reduce timpul petrecut în trafic și consumul de carburant, iar accesul către ieșirile spre Onești, Târgu Mureș, Slănic Moldova, Sf. Gheorghe și Brașov devine mult mai rapid.

9 thoughts on “Foto: Pasajul rutier subteran, gata de inaugurare

 1. 1. Un „popor mic” se bucura si se mandreste cu lucruri marunte!

  2. Niciunde in lumea civilizata din „care facem parte pe hartie” nu iese sa inauguze tuneluri de cativa metrii lungime.

  3. PDL ar trebui sa dispara de pe scena politica inclusiv cu cei care-l pastoresc si care se vor muta in alte partide daca va cadea complet.

  4. Indiferent ce a aprobat cu pixul pe hartie Stavarache si a dus la bun sfarsit, daca era un manager adevarat nu-l inaugura in campanie electora. Acest gen de inaugurari atat in Bacau cat si in alte orase arata cat de usor e sa protesti acesti oameni.

  5. Mi-ar placea ca maine sa-l inaugureze el insusi si cu cativa oameni din jurul lui. Asta doar ca sa-i arati ca nu va minte in fata ca e o mare realizare a lui.
  Iar daca sunteti multumiti de prestanta si ceea ce a facut in Bacau realegeti-l, dar faceti-l sa intealeaga ca nu e nevoie sa astepte campaniile elctorale ca sa va arunce nisip in ochi.

  (PS: Stiu ca Stavarache nu e de la PDL, doar ca vreau sa se stie ca e un comentariu cat de cat obiectiv, iar PDL nu mai are ce cauta in politica, si mai exact politicineii si mascaricii din PDL nu partidul in sine, nu cele 3 litere reprezinta marea problema ci OAMENII)

 2. Bun pasajul ca idee ! Dar: e f.f.ingust ! Locul e nepotrivit ales : traficul va fi suprasolicitat pe zona centru -Mioritei _politie-Tic-Tac !!! ganditi-va ca f.multe masini mici dinspre Onesti erau preluate de varianta Izvoare-Letea ;pt Piatra de varianta Hemeiusi ; acum le vom vedea prin ORAS pe toate cele ce vor sa mearga spre Roman-Suceava ! GANDITI-VA la BLOCAJELE de dimineata de pe podul Margineni ! Acum le vom vedea un pic mai de aproape-zona NOULUI PASAJ-CENTRU ! Deja cunosc parerile multora de pe strazile de intrare spre centru ; Stavarache din PROSTIE, prin inaugurarea in campanie electorala a PIERDUT acesti electori ! ” Pasarea pe limba (prostia) ei piere „

 3. Am trecut vineri prin zona Stefan Guse si am vazut cum se desfasurau lucrarile in graba, se asfalta, se montau pavele pentru trotuare, etc.

  Comentariul meu nu are niciun caracter electoral, dar de ce nu ai facut poze sa scoti in evidenta multiple greseli aparute la munca facuta in graba?
  Sunt borduri puse prost, pavele montate tot la fel de aiurea, dea lungul peretilor rampei (in exteriorul acestora)pamantul umplut nu e adus la nivel deloc.

  O multime de bani cheltuiti aiurea pe lucrari de mantuiala si totul ca sa fie inaugurat in campanie ca fiind o mare realizare pentru infrastructura orasului.

 4. Ai dreptate ‘nu sunt din bacau’ insa eu sunt si aveam mare nevoie de acest pasaj pentru ca eram nevoit sa traversez un pod ‘ciuruit’ zilnic pentru a ajunge acasa.
  Pasajul in sine e gata de 1 an si toata lumea stie asta.
  De ce nu a fost inaugurat?…pentru ca un anonim rege al asfalturilor…casuneanu (apropiat pdl)…a contestat licitata pentru asfaltarea pasajului si a bretelelor castigata de rustrans…iar acea contestatie sa rezolvat din fericire pentru domnul stavarache in aprilie…la timp si pentru alegeri.

  Asa s-a ajuns cu inaugurarea in campania electorala, dar putea fi mai rau. Obiectiv vorbind a fost o situatie care nu a dorit-o actuala administratie dar din exterior se poate vedea altfel, drept dovada am tinut sa fac aceste precizari.

  Asadar sa ne multumim ca e gata, in sfarsit, si sa ne asiguram ca PDL nu mai ajunge vreodata la putere

 5. Dimineata era coloana de masini, bara la bara, si mai mult se statea decat se inainta, de la pasaj pana la parcul Trandafirilor….
  Despre ce fluidizare vorbesc distinsii cetateni…?!?!

  Ar face bine sa anuleze sensul unic de pe strada I.S.Sturza ca sa se poata aerisi traficul si sa se ajunga in centru mai usor si mai rapid. Acuma tot puhoiul ce vine dinspre Onesti se buluceste pe Oituz ca n-are pe unde altundeva sa mearga (strada V. Alecsandri e intortocheata si ingusta).

 6. Astazi se lucra de zor la spartul partii carosabile la iesirea din cartierul CFR. Baietii s-au grabit si au asfaltat peste gurile de canal sa iasa frumos inaugurarea!!! Specific romanesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *