Fotografiile de la Alaiul datinilor și obiceiurilor de iarnă 2012

Joi, 27 Decembrie 2012 | Bacau, foto | 4 comentarii

Urși, capre, căluți și alte sute de mascați din toate colțurile Moldovei au colindat astăzi centrul municipiului Bacău. Mii de băcăuani curioși să vadă tradițiile de iarnă ale zonei au luat parte la eveniment.

De când m-am apucat de blogging n-am ratat nicio ediție a Alaiului. Este una dintre manifestările pe care le aștept an de an cu mare interes. După câteva ore de fotografiat, m-am întors acasă bine dispus și cu această frumoasă galerie foto.

V-am zis deja ce m-a impresionat din cale afară: tunul cu carbid al scorțănenilor. În rest, nu zic că n-am avut ce vedea, pozele pe care chiar eu le-am realizat m-ar contrazice din start dacă aș face asta. Însă, parcă odată cu trecerea anilor Alaiul este din ce în ce mai lipsit de însemnătate pentru publicul larg.

De ce se întâmplă asta? Eu zic că din cauza slabei promovări a evenimentului, aspect pe care l-am tratat cu mare atenție anul trecut, când am scris Bombastic versus tradiţional, balurile bobocilor versus alaiul datinilor.

4 comentarii la “Fotografiile de la Alaiul datinilor și obiceiurilor de iarnă 2012”

 1. Marius 27 Decembrie 2012 at 22:59 Permalink

  Faine cadrele. Ce lentila/lentile ai?

 2. Robert 27 Decembrie 2012 at 23:18 Permalink

  Si ce efecte folosesti?

  • roncea s 28 Decembrie 2012 at 02:08 Permalink

   Are niste vignetare pe alocuri si niste contrast, face parte din post-procesarea standard.
   De rautaciosi ca voi e plina lumea.

 3. Marius 29 Decembrie 2012 at 00:39 Permalink

  @Roncea S, eu i-am facut un compliment pentru poze/cadre imberbule, sau poate erai drogat cand ai scris si citit pe-aici? Am auzit ca familia Roncea se drogheaza la greu. Am intrebat de lentile pentru aparatul foto, dar deh…de prosti ca tine si rautaciosi care zic de altii ca-s rautaciosi, e plina lumea.


Lasa un comentariu