Fotoreportaj: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Barajul de la Bicaz

Luni, 29 Septembrie 2014 | foto | 1 comentariu

Ziua cu cei mai mulți kilometri parcurși #priNeamt de cei 60 de bloggeri (iar printre ei m-am numărat și eu) din infotrip a fost, fără discuții, cea de-a treia, când am părăsit cu toții municipiul Piatra Neamț pentru a ajunge la Durău.

La destinație am ajuns seara, târziu, căci pe drum am bifat o serie de obiective datorită cărora județul Neamț primește anual mulți turiști: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Barajul de la Bicaz.

M-am urcat dis-de-dimineață în Fabia de la Autoboca, am îngrămădit bagajele, m-am asigurat că nu lipsește nimeni (îmi era imposibil să-i uit pe Cheryl & Lisa + Erick, cu toții bloggeri străini) și-am pornit la drum. Primul popas: Petrom, sponsor al evenimentului, pentru combustibil, chipsuri, cafele, energizante și, cireașa de pe tort, o fotografie de grup pe bordură în stilul “mergem în Vamă, ce naiba”.

Apoi iar ne-am urcat în mașini, ne-am numărat din nou și am apăsat timid pe accelerație până la Pângărați, lacul acela mare pe care îl puteți observa în stânga înainte de a ajunge la Bicaz sau în dreapta dacă veniți spre Piatra Neamț. Nu ne-am oprit la Balad’oR, frumusețea aia de pensiune la care am avut orgasm culinar cu o seară înainte, ci am urcat pe deal, în dreapta, spre Mânăstirea Bisericani. De aici se văd atât cele două lacuri, Pângărați și Vaduri, cât și municipiul Piatra Neamț. Aș pedala până aici dacă aș locui în Piatra.

Next: Cheile Bicazului. Am fost de multe ori aici: cu clasa, cu părinții ș.a.m.d. Nu credeam însă că voi ajunge vreodată aici împreună cu 60 de nebuni, bloggeri ca mine, într-un infotrip de o asemenea amploare. Uite că s-a întâmplat.

Oferta de suveniruri e neschimbată. Chinezăriile domină standurile. Am căutat de mi-au sărit capacele magneți gravați, cu relief, nu cu o banală fotografie lipită pe un metal. N-am găsit. În schimb, am luat câțiva magneți care mi-au gâdilat patriotismul, desenați în culorile tricolorului, pe care scria Cheile Bicazului. Awesome! În rest, plin de pulometre în română și maghiară. Dacă există ofertă în sensul ăsta, bănuiesc că există și cerere, nu? Cine ar cumpăra așa ceva, nu știu. Era să uit: au apărut calendarele pentru 2015! 🙂

În mod natural, am depășit granițele județului Neamț, băgând puțin capul și în județul Harghita. Avem o scuză: Lacul Roșu. Full, full aici, ca de obicei. Jos, bărcuțele erau toate ocupate, în timp ce mai sus langoșii așezau turiștii civilizat la coadă. Am prins un cer senin, așa că fotografiile sunt pe măsura așteptărilor.

După prânzul mult așteptat, ne-am dat check-in la Barajul Izvorul Muntelui. În ciuda plăcuței ca la aeroport (fotografiatul interzis), ne-am pozat, ne-am aerisit și ne-am urcat din nou la volan spre locul în care organizatorii au plănuit să vedem apusul: între Barajul Bicaz și Piatra Teiului, în apropiere de Bulhalnița. Este acolo un popas pe marginea drumului ce oferă o priveliște extraordinară atât spre Lacul Izvorului Muntelui, cât și spre Masivul Ceahlău.

Am ajuns la Durău seara, la timp pentru a urmări primul meci al României din preliminariile pentru Euro 2016. Am fost întâmpinați cu pâine și sare la Hotel Bistrița, așa cum fac în Moldova niște gazde care se respectă. Am uitat să menționez partea cea mai importantă: afinata. Duș, cină, scris, descărcat fotografii, încărcat baterii, somn. A doua zi ne aștepta urcarea pe Ceahlău.

drum judetul neamt-60

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzyOrganizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

1 comentariu la “Fotoreportaj: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Barajul de la Bicaz”

  1. Erick Prince 29 Septembrie 2014 at 10:19 Permalink

    WOOOOOOOOOOOOOO. I don’t care about signs. hahahahahaha


Lasa un comentariu