Un GuWerner mai bun pentru Bacău?

Luni, 4 Noiembrie 2019 | Bacau, Politica | 2 comentarii

Azi aflăm dacă la Palatul Victoria vom avea fie un Guwerner, fie un Gu Vern. Tind să cred că prima variantă e mai bună pentru Bacău.

Câteva speranțe de la viitorul eventual guvern:

 • un prefect care să își facă treaba pe linia controlării legalității în primăriile din județ;
 • transferul unor bunuri de interes municipal de la ministere către autoritatea locală: pasajul subteran de la gară, terenurile fostelor unități militare din vestul orașului, Cinematograful Central, Sala Sporturilor etc;
 • alocarea fondurilor necesare pentru continuarea construcției Centurii Bacău până la semnarea contractului de finanțare europeană (da, finanțarea din POIM în continuare nu este asigurată);
 • introducerea Stadionului Municipal în planul pe 2020 al Companiei Naționale de Investiții;
 • program național de încurajare a politicilor de mobilitate urbană sustenabilă (facilități fiscale, granturi de proiecte pentru orașe).
 • + oameni competenți numiți în urma unor concursuri pe bune în deconcentratele din județul Bacău. Aici e cheia. Dacă vom avea din nou politruci și vechi abonați USL-iști în aceste funcții de conducere, treaba va fi clară.

orban miclaus iohannis fenechiu

Hai că se poate!

Oricum, de notat e că toți parlamentarii băcăuani de la PSD, cu excepția Elenei Hărătău, au fost absenți la lucrările comune de astăzi ale Parlamentului, refuzând să participe la ședința în care este votat noul Guvern Orban. Vi se pare normal ca aceștia să chiulească, practic, de la serviciul pentru care au fost aleși și sunt plătiți să îl desfășoare?

Pentru asta ați fost trimiși acolo, Costel-Neculai Dunava, Ionel Floroiu, Claudiu Ilișanu, Theodora Șotcan, Lucian Șova, Miron Smarandache?

2 comentarii la “Un GuWerner mai bun pentru Bacău?”

 1. Liberalul 4 Noiembrie 2019 at 16:25 Permalink

  Adică Miclăuș prefect?
  Că sunt vehiculate niște nume pe la cafele de mi-am pus mâinile în cap (gen Năstasă sau alții)…

 2. Kros 5 Noiembrie 2019 at 17:30 Permalink

  Timpul spune adevarul.Sa speram ca nu se vor face iar de rahat.Probabil va aparea din nou un Flutur care va absobi toate fondurile pentru Moldova iar restului le vor omori si gainile.


Lasa un comentariu