Astăzi începe ID Fest 2023, ediția cu numărul 24 (update)

Luni, 21 August 2023 | Bacau | Comenteaza

Puține evenimente locale se pot lăuda cu 24 de ediții, iar unul dintre acestea este ID Fest (Ingenious Drama Festival): un festival național de teatru pentru tineri care are loc în fiecare vară în Bacău, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, grație eforturilor depuse de membrii și voluntarii adolescenți ai Asociației Ingenious Drama.

Anul acesta, la Teatrul Municipal Bacovia se joacă spectacole compuse de 11 trupe de liceeni și alți 8 adolescenți care vor susține one-man show-uri. Trupele: Amprente din Brașov, Atelierul de Teatru și Drama Club din Botoșani, Heavenly Hell din Timișoara, Victory of Art din București, Mircea Albulescu din Câmpina, AICI din Constanța, 3.14 din Buzău și, desigur, patrulaterul din Bacău format din In The Spot, ACT, Transparency și Nobody’s Group.

Cele 8 reprezentații solo din concurs sunt semnate de Noemi Hăișu, Robu Anastasia, Maria Cojocariu, Argeșanu Sofia, Prundeanu Dragoș, Mănăilă Alexandru, Mateea Dragomirescu și Alexandra Cibu.

Aceeași cupolă va găzdui jurați și traineri cu multă experiență, dar detalii despre aceștia găsiți pe blogul ID Fest, acolo unde organizatorii își propun să ne țină la curent cu ceea ce vor fi făcut sutele de participanți prezenți săptămâna aceasta în Bacău. Au trecut vremurile în care, blogger fiind, documentam și recenzam toate piesele din cadrul ID Fest. 🙂

Festivalul începe astăzi, la 19:30, cu gala de deschidere, urmată de spectacolul Uzina Artiștilor din stagiunea locală 2022-2023. Așa, de bun venit într-un nou univers, cum este intitulată tema festivalului din acest an.

Un program complet nu a fost comunicat până în momentul de față, dar din experiența anilor trecuți vă încurajez să urmăriți pagina de Facebook a festivalului, unde zilnic puteți afla ce piese puteți vedea până pe 28 august la teatru, unde accesul este liber în limita locurilor disponibile.

Update: programul complet a fost publicat aici.

Lasa un comentariu