In Satul Prunilor, la Maratonul comunicarii

Luni, 12 Septembrie 2011 | foto, Pareri personale | 5 comentarii

Incepand de astazi si pana sambata, 17 septembrie, particip la Maratonul Comunicarii – dezvoltarea durabila ca subiect de presa, o tabara de instruire pentru studentii la jurnalism, comunicare si publicitate organizata de Fundatia TERRA Mileniul III si finantata din Fondul de Mediu.

Tabara are loc in Satul Prunilor, un soi de cartier compus din 7 vile foarte spatioase, frumos amenajate si laudabil de curate. Localizat undeva in muntii Bucegi, in apropierea cunoscutei cariere de marmura de la Moroieni, Satul Prunilor este unul dintre locurile in care as veni oricand cu cea mai mare placere: liniste, curatenie si calitate. Cazarea, masa si transportul sunt asigurate de catre organizatori.

Trec peste scop, etape, structura si impact, caci le gasiti pe net si, pe de alta parte, am refuzat mai mereu sa utilizez clisee in articolele mele. Cert este ca 32 de tineri vor beneficia in aceste zile de patru module de instruire pe tema schimbarilor climatice, aplicate pe cele patru domenii cheie: energie, transport, biodiversitate si deseuri.

De la curs nu ma astept la nimic spectaculos, insa astept cu nerabdare discutiile libere cu invitatii speciali. Printre acestia se numara Mircea Toma, pe care l-am intalnit si la Sinaia, in ianuarie, in cadrul proiectulului din fonduri structurale Educatie pentru sanatate. De asemenea, Liviu Mihaiu este un alt nume care isi va face aparitia in Satul Prunilor si de la care ma astept sa raspunda la intrebarile adresate de studenti.

Peste trei sferturi din cei prezenti aici studiaza la jurnalism. Restul au ales, in schimb, relatiile publice, sociologia, etc. Suportul de curs si celelalte brizbrizuri care ne-au fost oferite astazi la deschidere sunt brand-uite impecabil. Pot spune ca identitatea vizuala a Maratonului comunicarii rupe!

Va las sa va uitati la primele fotografii pe care le-am realizati aici, in Satul Prunilor.

5 comentarii la “In Satul Prunilor, la Maratonul comunicarii”


Lasa un comentariu