Incubator de economie socială la Bacău

Miercuri, 25 Septembrie 2013 | Bacau | 2 comentarii

Ieri am fost invitat, alături de colegii mei bloggeri și jurnaliști, la Centrul de Afaceri și Expoziții, unde ni s-a prezentat înființarea Incubatorului de Economie Socială Bacău.

Inițiativa aparține Asociației Alternative Sociale și este realizată în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România, Academia de Studii Economice din București și Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași.

Parte a proiectului “Modelul Economiei Sociale în România”, care se desfășoară în perioada martie 2011 – februarie 2014 și care este cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013 – Axa Prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale, Incubatorul de economie socială își propune să dezvolte economia socială, prin crearea și susținerea unor întreprinderi sociale, ce urmează să fie create sau care aparțin deja persoanelor fizice sau juridice.

lansarea incubatorului de economie sociala bacau-1

Concret, Incubatorul de economie socială va oferi asistență tehnică, ajutor pentru identificarea surselor de finanțare și consultanță asociațiilor, firmelor, fundațiilor și persoanelor fizice ce vor să demareze sau să înființeze întreprinderi de economie socială. Nu va fi acordată și asistență financiară deoarece, spune Cătălin Luca (manager de proiect), “Ne dorim să nu creăm beneficiarilor dependență de anumite fonduri. E foarte important ca aceste întreprinderi să meargă pe picioarele lor.”

Economia socială este tipul de economie care îmbină în mod eficient responsabilitatea individuală cu cea colectivă în vederea producerii de bunuri şi/sau furnizării de servicii. Economia socială urmăreşte dezvoltarea economică şi socială a unei comunităţi şi are ca scop principal beneficiul social.

Mai pe șleau, Incubatorul de economie socială este un proiect autentic de stânga, cu caracter social, sprijinit de o administrație de dreapta. E bine. S.C. Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău S.A și Primăria Municipiului Bacău sunt partenerii locali ai Incubatorului de economie socială.

2 comentarii la “Incubator de economie socială la Bacău”

  1. Pui de comunist 27 Septembrie 2013 at 10:25 Permalink

    Mai pe sleau, tu faci aceeasi greseala pe care o fac multi politicieni ajunsi in functii de conducere in administratie, si anume confunzi politica cu administratia. Scoate-ti capu’ din doctrina rosie de partid si vei putea observa ca nu poti sa administrezi nimic, aplicand masuri doar de stanga sau doar de dreapta. Incearca sa nu devii fanatic, e destul de rau ca sustii un partid cu origini comuniste.


Lasa un comentariu