Interpelare către primar: ce planuri are cu aducțiunea din cauza căreia Bacăul rămâne fără apă?

Marti, 8 Februarie 2022 | Bacau | Comenteaza

Pentru că în ședința de ieri primarul Bacăului a refuzat să ne spună care sunt soluțiile pe care le va urma în ceea ce privește aducțiunea de apă de la Valea Uzului, i-am transmis aseară o interpelare în scris prin care i-am solicitat să prezinte măsurile de siguranță și reparațiile pe care le va dispune la această conductă.

Ca să stabilim un lucru foarte clar: aducțiunea care alimentează orașul cu apă este proprietatea municipiului Bacău și cred că este responsabilitatea municipalității de a o întreține și repara.

Dacă la vremea respectivă a fost proiectată și executată prost (și asta reiese din expertiza comandată de ADIB, prezentată în Consiliul Local ieri de expertul dr. ing. Vasile Meglei), sigur că cei responsabili de recepția din 2011 trebuie să răspundă, dar prioritatea zero ar trebui să fie punerea în siguranță a conductei și implicit funcționarea acesteia astfel încât să nu mai rămânem zile întregi fără apă.

Răfuielile politice, intențiile de ungere a unui nou director preferat, plângerile penale și alte scandaluri trebuie să treacă în plan secund.

Ultimele avarii la sistemul de alimentare cu apă s-au produs exact pe porțiunea reabilitată prin măsura ISPA 2002/RO/16/P/PE/018 de 52 de milioane de euro (39 de milioane de la Comisia Europeană), realizată de municipalitate, recepționată și inclusă în patrimoniul orașului în prin HCL 430/2011.

Ieri mă așteptam ca primarul să ne spună exact ce plan de remediere va propune Consiliului Local, nicidecum să asist la un foc încrucișat între acesta și conducerea CRAB, compania care doar exploatează această conductă din cauza căreia avem în primul rând aceste avarii.

Rezerva de apă este altă poveste, dar și acolo situația este asemănătoare: este investiția municipiului și comisia de recepție trebuie să își facă treaba.

cristian ghinghes aductiune

Lasa un comentariu